LivingColors with CC2500

Moderators: Voyager, BertB, rtenklooster, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
bbqkees
Normal user
Posts: 1
Joined: 24 Mar 2017, 10:40

LivingColors with CC2500

#1 Post by bbqkees » 24 Mar 2017, 10:47

I have a working RFLink with a CC2500 module.
It works, it sees my LivingColors remote when I press a button (Both in the loader and in Domoticz)

However, every time I press on a button I get a new device in Domoticz.
If I create a switch from it, and press on, I get the error "Error: RFLink: Error/Unknown command received!..."

How do I properly set this up so I can RGB control the LivingColors?

(Domoticz version 3.7067 and RFlink R46)

belgo
Normal user
Posts: 6
Joined: 14 Jan 2017, 22:15

Re: LivingColors with CC2500

#2 Post by belgo » 16 Aug 2017, 22:09

hi ,

i have the same problem

the CC2550 work with rf link ( V47 )

i received code from remote , i add the switch in domoticz but i got an error then i'll try to drive it with domoticz

did you finally found a solution ?

here is the log on mine : ( rf-link )

20;00;Nodo RadioFrequencyLink - RFLink Gateway V1.1 - R46;
20;01;setLivingColors=ON;
10;version;
20;02;VER=1.1;REV=46;BUILD=0c;
10;status;
20;03;STATUS;setRF433=ON;setNodoNRF=OFF;setMilight=OFF;setLivingColors=ON;setAnsluta=OFF;setGPIO=OFF;setBLE=OFF;setMysensors=OFF;
20;04;LIVCOL;ID=ef4ae441;SWITCH=00;RGBW=3672;CMD=ON;
20;05;LIVCOL;ID=ef4ae441;SWITCH=00;RGBW=0000;CMD=OFF;
20;06;LIVCOL;ID=ef4ae441;SWITCH=00;RGBW=0000;CMD=OFF;
20;07;LIVCOL;ID=ef4ae441;SWITCH=00;RGBW=0000;CMD=OFF;
20;08;LIVCOL;ID=ef4ae441;SWITCH=00;RGBW=bb72;CMD=ON;

log on domoticz :

2017-08-16 22:08:41.121 User: Admin initiated a switch command (36/philips led/Off)
2017-08-16 22:08:41.121 RFLink Sending: 10;MiLightv1;ef4ae441;00;0000;OFF
2017-08-16 22:08:41.197 Error: RFLink: Error/Unknown command received!...
2017-08-16 22:08:41.204 (RFLINK) Lighting Limitless/Applamp (philips led)
2017-08-16 22:08:41.267 User: Admin initiated a switch command (36/philips led/Off)
2017-08-16 22:08:41.268 RFLink Sending: 10;MiLightv1;ef4ae441;00;0000;OFF
2017-08-16 22:08:41.343 Error: RFLink: Error/Unknown command received!...
2017-08-16 22:08:41.350 (RFLINK) Lighting Limitless/Applamp (philips led)
2017-08-16 22:08:41.376 User: Admin initiated a switch command (36/philips led/Off)
2017-08-16 22:08:41.377 RFLink Sending: 10;MiLightv1;ef4ae441;00;0000;OFF
2017-08-16 22:08:41.452 Error: RFLink: Error/Unknown command received!...
2017-08-16 22:08:41.459 (RFLINK) Lighting Limitless/Applamp (philips led)


belgo

belgo
Normal user
Posts: 6
Joined: 14 Jan 2017, 22:15

Re: LivingColors with CC2500

#3 Post by belgo » 17 Aug 2017, 11:04

update :

after some test i understand whats wrong but i dont have fixed yet ( i am looking why domoticz dont send good codes )

if i send by the RF-link loader this code :

10;LIVCOL;ef4ae441;00;0000;OFF
20;07;OK;

10;LIVCOL;ef4ae441;00;0000;ON
20;08;OK;

it's ok , the philips living color power on and off !! and there is a feed back for it : ( 20;07;OK; )


but when i add the living color device in domoticz i think that the mistake was here ...

because when i'll try to switch on and off the philips living color , i can see an error on log ..

2017-08-16 22:08:41.121 User: Admin initiated a switch command (36/philips led/Off)
2017-08-16 22:08:41.121 RFLink Sending: 10;MiLightv1;ef4ae441;00;0000;OFF
2017-08-16 22:08:41.197 Error: RFLink: Error/Unknown command received!...

Domoticz send instructions like if the lamp is a Milightv1 but it's a LIVCOL !!!

the question is how to force domoticz to reconise this lamp as a livingcolor and not a milightv1 ???

any one have an idea ?

thanks for your help

Belgo

belgo
Normal user
Posts: 6
Joined: 14 Jan 2017, 22:15

Re: LivingColors with CC2500

#4 Post by belgo » 22 Aug 2017, 21:33

hello evey body ,

i continue to investigate and i'll try some things ...

the problem is on the file : "RFLinkBase.cpp"

if i change the type of hardware on this file and i compile domoticz with this edited files , when i add the light living colors gen 1 on domoticz now i can switch on and off the light !!! i can set the intensity but not yet the colors of leds ...

here is the change i do on this file :

before ( original file )
Capture d’écran 2017-08-22 à 21.18.52.png
Capture d’écran 2017-08-22 à 21.18.52.png (19.38 KiB) Viewed 2284 times
after ( modified file )
Capture d’écran 2017-08-22 à 21.17.47.png
Capture d’écran 2017-08-22 à 21.17.47.png (19.96 KiB) Viewed 2284 times
any one can help me to solve my problem and being domoticz full compatible with living colors gen 1 and RFLINK ?

thanks in advance for your help

belgo

User avatar
Redfeather
Normal user
Posts: 6
Joined: 22 May 2016, 20:43
Location: Netherlands

Re: LivingColors with CC2500

#5 Post by Redfeather » 19 Nov 2017, 13:56

I have got the same issue. But your fix does not seem to be the right long term fix..... And i do not understand enough about domoticz for sending a final fix / pull request

yogui
Normal user
Posts: 2
Joined: 03 Feb 2018, 20:55

Re: LivingColors with CC2500

#6 Post by yogui » 03 Feb 2018, 21:05

Domoticz made some changes and now command are well send to RFlink.

Now commands are well send and you could turn on/turn off living colors by setting the dimmer value. Actually the device created (with Livcol subtype) doesn't allow to pick up your color as other RGB devices.

On my side I've tried to send some commands manually but it seems that I can only change the light brightness and not the colors.

Ex :
10;LIVCOL;4b2f145e;00;bb72;ON;

I tried to change "bb72" value with value between 0000 and FFFF but it still red.

Is there any issue on this point ?

yogui
Normal user
Posts: 2
Joined: 03 Feb 2018, 20:55

Re: LivingColors with CC2500

#7 Post by yogui » 08 Mar 2018, 09:23

Have you tried to change living color's color directly from the command ?
On my side, I'm sending commands like "10;Livcol;4b2f145e;00;00b5;ON"

If I'm right with the parameters :

- 10 is the value for sending commands (whereas 20 is for receiving)
- Livcol is the type of the device
- 4b2f145e is the ID of the device
- 00 -> ?
- 00b5 is the color code
- ON is the command type

Even if I'm trying to change color code, with value from 0000 to ffff I always have a red more or less dark.I can't change display any other color actually.

Have you any idea ?


On domoticz side, they have patch the beta to allow us to chose color but unfortunately for the moment it's still not completely done.

User avatar
Redfeather
Normal user
Posts: 6
Joined: 22 May 2016, 20:43
Location: Netherlands

Re: LivingColors with CC2500

#8 Post by Redfeather » 09 Sep 2018, 12:25

It seems that the implementation from RGB to HSV is not correctly implemented for the Livingcolors Gen 1 light. But I can't verify it because the source code for RFlink is closed-source

for reference see: http://meuk.spritesserver.nl/projects/livcol/

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest