Zowel KAKU als SOMFY op een RFLink ?

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: Voyager, BertB, rtenklooster, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
mensand
Normal user
Posts: 2
Joined: 31 Aug 2017, 15:09

Zowel KAKU als SOMFY op een RFLink ?

#1 Post by mensand » 31 Aug 2017, 15:14

Hoi Is het mogellijk om met een RFLink beide aan te sturen ?
Nu heb ik een voor de KAKU 433.92 maar wil ook de Somfy aansturen. Of moet ik dan 2 RF Links maken ?

Groet Andre

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 578
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Zowel KAKU als SOMFY op een RFLink ?

#2 Post by Stuntteam » 31 Aug 2017, 15:45

Als je de 433.92 hebt, dan is het een kwestie van proberen...
Het werkt meestal wel.. door de iets afwijkende frequentie word de afstand korter. Soms werkt het niet of slecht.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

mensand
Normal user
Posts: 2
Joined: 31 Aug 2017, 15:09

Re: Zowel KAKU als SOMFY op een RFLink ?

#3 Post by mensand » 31 Aug 2017, 18:11

Dank je voor de snelle reactie. Ik kan ze nu uitlezen. Dus als ik via de afstandsbediening een rolluik aanstuur zie ik de up down en stop in de log.
Als ik deze dan opneem als switch dan zie ik deze in de GUI als licht en kan ik on en off sturen maar verwacht eigenlijk up down en stop.
Week u wat ik verkeerd doe?

in switch heb ik dit
platform: rflink
devices:
newkaku_003333ae_1:
name: ContactDoos
rts_893333_01:
name: Rolluik voor


Moet ik nog ergens anders iets opnemen zodat Home Assistent weet dat het een rolluik is?

passie
Normal user
Posts: 17
Joined: 18 Mar 2017, 07:27

Re: Zowel KAKU als SOMFY op een RFLink ?

#4 Post by passie » 19 Sep 2017, 13:01

mensand wrote:
31 Aug 2017, 18:11
Dank je voor de snelle reactie. Ik kan ze nu uitlezen. Dus als ik via de afstandsbediening een rolluik aanstuur zie ik de up down en stop in de log.
Als ik deze dan opneem als switch dan zie ik deze in de GUI als licht en kan ik on en off sturen maar verwacht eigenlijk up down en stop.
Week u wat ik verkeerd doe?

in switch heb ik dit
platform: rflink
devices:
newkaku_003333ae_1:
name: ContactDoos
rts_893333_01:
name: Rolluik voor


Moet ik nog ergens anders iets opnemen zodat Home Assistent weet dat het een rolluik is?
Ik heb een nieuw component geschreven voor Home assistant. Lokaal waar ik de nieuwe versie al heb draaien ondersteund Home assistant ook rolluiken.
Het is even wachten totdat home assistant mijn code goedkeurt.

passie
Normal user
Posts: 17
Joined: 18 Mar 2017, 07:27

Re: Zowel KAKU als SOMFY op een RFLink ?

#5 Post by passie » 01 Oct 2017, 18:04

Code is inmiddels goedgekeurd, Verwacht dat deze dus in de volgende release mee genomen wordt.

passie
Normal user
Posts: 17
Joined: 18 Mar 2017, 07:27

Re: Zowel KAKU als SOMFY op een RFLink ?

#6 Post by passie » 07 Oct 2017, 21:44

code is goed gekeurd en zit nu in 0.55, enjoy

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest