ESPEasy reboots when accessed from different LAN

Moderators: Voyager, BertB, rtenklooster, Stuntteam, Martinus, grovkillen, TD-er

Post Reply
Message
Author
chunter1
Normal user
Posts: 61
Joined: 22 Jan 2016, 22:40

ESPEasy reboots when accessed from different LAN

#1 Post by chunter1 » 13 Sep 2018, 11:15

When i connect to my ESP8266 from the same LAN, it works fine.
When i connect to my ESP8266 from a different LAN, it immediately reboots.

The "Client IP block level" is set to "Allow All".
Github Version "mega-20180910"

What could be the case?

TD-er
Normal user
Posts: 1051
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: ESPEasy reboots when accessed from different LAN

#2 Post by TD-er » 13 Sep 2018, 19:50

Does this also happen when using an older version, like from June? (other core version)

chunter1
Normal user
Posts: 61
Joined: 22 Jan 2016, 22:40

Re: ESPEasy reboots when accessed from different LAN

#3 Post by chunter1 » 14 Sep 2018, 20:00

I think it has to do with the circumstance, that I updated the firmware from a very old version.
The other modules don‘t show that issue.
I did a factory reset but no change.
Also the factory reset does not erase the IP settings.
What else could I try?

User avatar
grovkillen
Normal user
Posts: 1897
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: ESPEasy reboots when accessed from different LAN

#4 Post by grovkillen » 14 Sep 2018, 20:13

The standard procedures is to flash a blank bin prior to a fresh flash. Latest release includes three blank files.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

chunter1
Normal user
Posts: 61
Joined: 22 Jan 2016, 22:40

Re: ESPEasy reboots when accessed from different LAN

#5 Post by chunter1 » 14 Sep 2018, 20:50

Thank you.
I will try the blank bins.

chunter1
Normal user
Posts: 61
Joined: 22 Jan 2016, 22:40

Re: ESPEasy reboots when accessed from different LAN

#6 Post by chunter1 » 17 Sep 2018, 14:26

grovkillen wrote:
14 Sep 2018, 20:13
The standard procedures is to flash a blank bin prior to a fresh flash. Latest release includes three blank files.
Is there a way to achieve a clean install OTA?
I got several modules distributed in difficult to reach locations.

User avatar
grovkillen
Normal user
Posts: 1897
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: ESPEasy reboots when accessed from different LAN

#7 Post by grovkillen » 17 Sep 2018, 19:52

Sorry, currently no. I totally understand your situation and we'll try to think of some way of doing it but I cannot promise anything now.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 1 guest