Search found 119 matches

by DeNB3rt
26 Feb 2019, 21:35
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

crazy, could the PSU be the reason? Now I'm using a 3 amps 5VDC. Check provided voltage (not ampers), that could be a reason. Yeah correct, but I discovered that my PSU was to low in Amps like you experienced! Now my values are still verrrrrry accurate (and sometimes above 1000 :oops: ) Very happy ...
by DeNB3rt
02 Feb 2019, 09:23
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

grovkillen wrote:
01 Feb 2019, 19:00
Glad to have helped! :D
yes indeed, and what now? Reading in domoticz is also ok :?: :lol: 8-)
crazy, could the PSU be the reason? Now I'm using a 3 amps 5VDC.
Image
by DeNB3rt
01 Feb 2019, 17:13
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

Check the modbus "permanently allow..." Praise the lord! That was the trick! :shock: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: After clicking on the modbus permanently allow [v] It showed up a warning: https://cdn.pbrd.co/images/HZanCuB.png Click 'yes' And then, plot twist :P :P :P :P :P https://cd...
by DeNB3rt
31 Jan 2019, 22:05
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

I'm back, but no luck :x connected the S8 to an FTDI chip, but the software keeps saying 'specified hardware is missing'. I powered the S8 with an external PSU en both GND the FTDI and S8 together. Any hints? https://cdn.pbrd.co/images/HZ2S0TL.png Just connected TX and RX to the S8 and FTDI, GND bot...
by DeNB3rt
20 Jan 2019, 13:45
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

Where do you live? I want to send you some other units to test. If you buy one from my shop I'll send you 2 more. Hi, thanks for the offer! But I first want to get this one working to get some 'trust' into the s8 ;) . I'm now having one last exam next week, then I will take a look agoain on my s8. ...
by DeNB3rt
13 Jan 2019, 10:58
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

Did some more testings, wanted to make a longer cable to run the S8 outdoors. To be sure that outdoor values are correct (400ppm). So I made a long cable to communicate with the S8 (25meters) ppm value became 10.000ppm in ESPeasy :x . Than I came up that UART can't be longer than 15meters... ok, swi...
by DeNB3rt
08 Jan 2019, 14:31
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Wall switch with mechanical button?
Replies: 11
Views: 889

Re: Wall switch with mechanical button?

Hi, thx for info! :] >DeNB3rt: there is problem with wall box depth and relay. Maybe it's resolvable, but I'd prefer some 'certified' solution with optocoupler etc. .. >Tecumseh: same problem, depth of wall boxes is appr. 35mm, including mechanical switch. I want to replace multiple switches, I don...
by DeNB3rt
08 Jan 2019, 08:47
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Wall switch with mechanical button?
Replies: 11
Views: 889

Re: Wall switch with mechanical button?

why not building one yourself? If you take a normal switch (or push button) from whatever dealer?
In whatever style/colour.
Give it a nodeMCU and some wires, ready ;)
by DeNB3rt
07 Jan 2019, 09:40
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

little update ;) Seems to give better readings since the 15sec setting :o you can see the difference when whe were out of the house, and when sleeping the ppm value got slightly higher. When we woke up you can see the value increased. Only weird thing is the spikes around 5 a.m. https://cdn.pbrd.co/...
by DeNB3rt
05 Jan 2019, 13:33
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

Image

Is that 15sec interval a recommended setting?
Because now my value is lower (but still to high).

Image
by DeNB3rt
05 Jan 2019, 12:18
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

@grovenkillen, could be. I was wondering if I could force the sensor to reset it in an outdoor environment to 400ppm. (Because mine is still giving very high values, this is in our living room and I'm still alive :D ) https://cdn.pbrd.co/images/HV1Oykx.png I found this in the manual: https://cdn.pbr...
by DeNB3rt
05 Jan 2019, 01:40
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

Restarted testing with the AliExpress S8 sensor on 4,7VDC, readings are still very high.
Image

2 pics of my device, seems legit :geek:
Image

Image
by DeNB3rt
01 Jan 2019, 22:14
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

hmmz my sensAir S8 is giving weird values, values are very high. Between 1500-2200 indoors and 1200 outdoors :shock:
Someone else with similar behaviour?
by DeNB3rt
29 Dec 2018, 03:15
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Sensair S8
Replies: 83
Views: 8862

Re: Sensair S8

received my senseair S8 yesterday 8-)
Reading on the latest mega build is working fine (gave it 4,7V VCC voltage).

But when I add the default air-quality (voltcraft) in domoticz, the value remains on 0 ppm.
In the domoticz log, I see the idx arrive with it's ppm value...
by DeNB3rt
07 May 2018, 16:47
Forum: uPyEasy: Software
Topic: Functionality status
Replies: 1
Views: 1586

Re: Functionality status

awesome :)
by DeNB3rt
08 Apr 2018, 22:38
Forum: Introduce yourself
Topic: Hi from Belgium
Replies: 2
Views: 653

Re: Hi from Belgium

hello, from what region are you? /me from Bruges
by DeNB3rt
07 Feb 2018, 17:09
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: Warning: Bug in OLED Framed plugin
Replies: 11
Views: 2599

Re: Warning: Bug in OLED Framed plugin

already some updates about this? :)
by DeNB3rt
13 Dec 2017, 11:31
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Using a relay (the neverending story)
Replies: 28
Views: 5638

Re: Using a relay (the neverending story)

toffel969 wrote:
11 Dec 2017, 15:21
I made that statement, it's true, I tried. You can reboot/reset the esp, gpio of pcf keep their state until they receive new instructions via i2c
that's just great! Could that chip drive an relay board with opto?
by DeNB3rt
11 Dec 2017, 11:15
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Using a relay (the neverending story)
Replies: 28
Views: 5638

Re: Using a relay (the neverending story)

If you use an extender like the PCF8574 (https://www.letscontrolit.com/wiki/index.php/PCF8574)
a relay should not be doing crazy things anymore?
It states that the PCF8574 keeps the GPIO states at ESP8266 reboot.
by DeNB3rt
23 Nov 2017, 16:49
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: OLED Scrolling Display
Replies: 122
Views: 71864

Re: OLED Scrolling Display

oh boy, looks like the oled-device itself should not be named oled at least with my setup, when using another name normal function is back -> and do not use V. 2 dev versions , as devs removed string upload feature to the 12 lines for some reasons. Up to v. 148 framed oled works. is there any updat...
by DeNB3rt
23 Nov 2017, 09:56
Forum: RFLink: Hardware Related discussions
Topic: Cheap supported PIR sensor
Replies: 1
Views: 864

Re: Cheap supported PIR sensor

microwave sensor is way better :)
by DeNB3rt
23 Nov 2017, 09:55
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor
Replies: 43
Views: 24437

Re: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor

In the meantime, 8 day's stable :)
Image
by DeNB3rt
21 Nov 2017, 17:36
Forum: Introduce yourself
Topic: Hello from Belgium
Replies: 1
Views: 615

Re: Hello from Belgium

welcome! Where are you from (in Belgium ;-) )
by DeNB3rt
21 Nov 2017, 10:11
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Failed to get a AP/Hotspot
Replies: 4
Views: 1083

Re: Failed to get a AP/Hotspot

Isn't this the same question like here?
viewtopic.php?f=4&t=3785&p=20905#p20905
by DeNB3rt
21 Nov 2017, 10:10
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: how remove esp from old modem and add to new modem? please help
Replies: 2
Views: 885

Re: how remove esp from old modem and add to new modem? please help

can you connect the ESP module via usb/serial to a computer? Then you can reach it through serial monitor to change settings: >wifissid ***yourwifiaAPname*** Ok WD : Uptime 9 ConnectFailures 0 FreeMem 17816 >Wifikey ****yourwifikey**** Ok WD : Uptime 9 ConnectFailures 0 FreeMem 17816 >wificonnect WI...
by DeNB3rt
21 Nov 2017, 09:55
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Using a relay (the neverending story)
Replies: 28
Views: 5638

Re: Using a relay (the neverending story)

relay's I hate them ;)
by DeNB3rt
31 Oct 2017, 01:05
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: espeasy or other ESP8266 halloween projects
Replies: 3
Views: 1253

Re: espeasy or other ESP8266 halloween projects

This is my halloween project 'haunted house', not very much logic, 2 relay's with some arduino code for the faulty lights, 2 leds for the handmade ghost and both remote controlled by espeasy.
https://www.youtube.com/watch?v=71zimDC ... e=youtu.be

:D
by DeNB3rt
23 Oct 2017, 15:40
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: My ESP Easy projects
Replies: 7
Views: 5164

Re: My ESP Easy projects

+1 for all centralized :)
by DeNB3rt
23 Oct 2017, 15:39
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor
Replies: 43
Views: 24437

Re: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor

Sensor worked very well for about 4 day's, and then the mystery continued, False inputs all the way https://snag.gy/yZIvhR.jpg Then I just unplugged the 5v source of just the sensor, all ok again. Now again working like a charm: https://snag.gy/Twl0ie.jpg maybe because of ghosts with halloween? :D I...
by DeNB3rt
22 Oct 2017, 10:58
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: MQTT help
Replies: 4
Views: 1158

Re: MQTT help

Hi Dylantje Setting up MQTT on rbpi is very easy. Follow https://www.domoticz.com/wiki/MQTT#Installing_Mosquitto In short I did this: Ssh to rbpi not enough rights, “Sudo su” “Apt-get install mosquitto” Library outdated? “Apt-get update” again “apt-get install mosquito” mosquito installed! Then add ...
by DeNB3rt
17 Oct 2017, 15:33
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: My ESP Easy projects
Replies: 7
Views: 5164

Re: My ESP Easy projects

don't you have more pictures for us, we like setupzzz :D
by DeNB3rt
17 Oct 2017, 15:29
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: WPA2 weakness discovered (KRACK)
Replies: 5
Views: 1658

Re: WPA2 weakness discovered (KRACK)

My thoughts yesterday,
Create 2 wifi networks, one for ESP one for other devices (phone, laptop) with restrictions.
Disable SSID broadcast for the ESPeasy network.
by DeNB3rt
13 Oct 2017, 16:17
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor
Replies: 43
Views: 24437

Re: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor

Thanks both for the suggestions. I ordered another MW sensor to test with (RCWL-0516). Some 'false' inputs could be real inputs, because I'm testing it in a very tiny house now. within 3meters left of right is another neighbour :D . Yesterday, the constantly on/off false inputs went away after pulli...
by DeNB3rt
13 Oct 2017, 16:05
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: My Own custom POW
Replies: 3
Views: 1077

Re: My Own custom POW

nice one :D
by DeNB3rt
12 Oct 2017, 16:01
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor
Replies: 43
Views: 24437

Re: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor

In the meantime, I added the 330uF cap and 10 Ohms resistor in series.
Went very very! well for a few day's. I am/was so happy.

Image

But since this morning again, false inputs... anyone an idea?

Image
by DeNB3rt
08 Oct 2017, 11:08
Forum: ESP Easy: Software
Topic: openhab MQTT connection lost
Replies: 8
Views: 3782

Re: openhab MQTT connection lost

I had the same problems when more then 1 ESP** was connecting to the broker. It turned out that the device number (in the config screen) has to be unique and not zero ... This solved my problem ! -ben crap! was testing with one unit with mqtt, that was working perfectly. Later in a 'quick', I added...
by DeNB3rt
01 Aug 2017, 10:50
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor
Replies: 43
Views: 24437

Re: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor

Shardan wrote:
26 Jul 2017, 20:18
I've got the RCWL-0516 this week but had no free time left to test it yet.

I'll do as soon as possible for writing a wiki how to use / connect at least.

Regards
Shardan

Hi Shardan, already found some time? :)
by DeNB3rt
26 Jul 2017, 15:24
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor
Replies: 43
Views: 24437

Re: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor

Hello, at first - don't trust a multimeter for dynamic voltages or such. Multimeters can only show very slow change rates. For checking such things it needs an oscilloscope. The idea of 10 ohm / capacitor is quite good. With having two high frequency sources in such a system (ESP-Chip and microwave...
by DeNB3rt
26 Jul 2017, 09:36
Forum: ESP Easy: Projects / Applications
Topic: RCWL-0516 Microwave Motion Sensor
Replies: 43
Views: 24437

Re: Microwave Motion Sensor

Hi all Are there any others that are using Microwave motion sensors with ESPEasy? I have the xyc-wb-dc http://oi64.tinypic.com/2j5b8nd.jpg A= "+" 3.3-20VDC input "-" GND and "O" = output 0/3.3V B= R9_1 sensitivity resistor 10K > 100K C= R9 active high duration resistor, 1K > 250K I've also read that...
by DeNB3rt
26 Jul 2017, 09:07
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: HC-SR501 PIR - stop false positives?
Replies: 46
Views: 41806

Re: HC-SR501 PIR - stop false positives?

JohnJoe wrote:
23 Jul 2017, 14:58
The solution I found to this problem is use a 10k resistor between the PIR sensor output and the input pin of the ESP8266.
Hi JohnJoe, 10k to ground?
I have positive experience with that.
Combined with keeping direct sunlight away from the sensor. :)
by DeNB3rt
10 Jul 2017, 22:20
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

Re: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

And it's fixed! Don't hit me, le dumb me found the easy fix :roll: ... I experimented with breadboards with external PSU and everything worked fine in test. But in my wall switch setup, I was using an 5v 2Amps usb power supply. Never thought that could be the issue, but there must be a power regulat...
by DeNB3rt
29 Jun 2017, 10:01
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

Re: Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

Hi Paperpone I'm using a 230~ 5V- smartphone charger. I already tested with an iphone or samsung charger, but same shit :oops: The weird thing now, is that I am not able to trigger both coil's at the same time, crasy shit :D If I trigger both coils, the first triggered coil will enable, the 2nd will...
by DeNB3rt
23 Jun 2017, 10:26
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

Re: Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

Dammit, setup was working perfectly for about 2 weeks (controlling my living and kitchen lights with domoticz app, web interface and MQTT button on another esp :) ) But since yesterday, again a similar problem like before. The relay was not reacting anymore on any command. But the leds on the opto d...
by DeNB3rt
13 Jun 2017, 13:27
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP lost Wifi connection
Replies: 4
Views: 2232

Re: ESP lost Wifi connection

Dylantje wrote:
08 Jun 2017, 08:29
Or a reconnect setting, with a http command [ witch i can send whit domoticz every x time ]
I thought there is a auto reconnect in the software?

Did you try to connect it to a laptop via usb?
check settings/state?
by DeNB3rt
13 Jun 2017, 13:25
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Working unit suddenly unreachable
Replies: 5
Views: 1144

Re: Working unit suddenly unreachable

Can you connect them with usb cable to a laptop?
Open serial monitor (arduino IDE) and reconfigure?

"WifiSSID yournetworkname"
"WifiKey yoursecretkey"
“Wificonnect”
"save"
by DeNB3rt
13 Jun 2017, 10:38
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

Re: Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

Hi Shardan and Costo Thanks for the feedback. I did not have a lot of time the last day's do I did not see that feedback. So yesterday, I tried to sort some things out... I thought, why not replacing the relay board with a spare board just to test? Left side new board, right side old board. (here yo...
by DeNB3rt
24 May 2017, 10:57
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

Re: Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

I tried what Shardan proposed. Connected 5V to JD-Vcc, both gnd's to same gnd. Connected Vcc to 3.3v. I see the led near the relay going on/off (not that bright as vcc on 5v). But the relay is not getting triggering at all. If i connect 5v to JD-Vcc and vcc (like it was before) the led is also going...
by DeNB3rt
22 May 2017, 10:40
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

Re: Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

Well, i've done some research to find your module. What i see is it's running on 5V, and normally the 5V is connected to the electronic circuit too. (Jumper from JD-Vcc to Vcc). According to the offers at AliExpress the opto couplers are "low level triggered". This says that the opto couplers LED i...
by DeNB3rt
20 May 2017, 13:36
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

Re: Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

In the meantime, tested with separate power source to power the relay board, still the same.
So could that realy be the 3.3v vs 5v issue?
by DeNB3rt
20 May 2017, 11:32
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: [Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.
Replies: 17
Views: 6761

[Fixed!] Strange relay behaviour, not switching on/off on GPIO 0/1 command.

Hi all Perhaps a easy question, I have the most common relay board on the world here in a espeasy/domoticz setup. But maybe other's had the same instability. https://www.letscontrolit.com/wiki/images/8/83/Relaisbordje.jpg I thought everything was working fine, but sometimes the relay is not switchin...