Search found 5 matches

by danielhainich
12 Oct 2019, 19:07
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: MHZ19B Unknown response
Replies: 16
Views: 2253

Re: MHZ19B Unknown response

i got new sensor. this is working without problem. so first sensor is broken.
TD-er wrote:
03 Oct 2019, 10:27
Yep, so it seems.
by danielhainich
03 Oct 2019, 09:48
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: MHZ19B Unknown response
Replies: 16
Views: 2253

Re: MHZ19B Unknown response

Has the sensor ever worked? You could test with an old version of ESPEasy, like one of end 2017 or first weeks of 2018. Just to be sure it isn't something related to a recent change or something related to software serial. The builds from around that time were even using an older version of softwar...
by danielhainich
02 Oct 2019, 07:49
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: MHZ19B Unknown response
Replies: 16
Views: 2253

Re: MHZ19B Unknown response

Has the sensor ever worked? The bug that was the initial cause of this topic has been resolved a long time ago. Also make sure you have not swapped RX and TX. You may also test to swap them in the configuration. Do you see the red light in the sensor glow every X seconds? Make sure your power suppl...
by danielhainich
01 Oct 2019, 19:58
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: MQ-9 Carbon monoxide sensor
Replies: 0
Views: 7418

MQ-9 Carbon monoxide sensor

hi,

is it possible to connect an mq-9 to nodemcu v3 with espeasy?
i cant find anything about this sensor.

thanks
daniel
by danielhainich
01 Oct 2019, 19:55
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: MHZ19B Unknown response
Replies: 16
Views: 2253

Re: MHZ19B Unknown response

hi, i have the same problem.
i tried all settings found here (hard and softserial, different pins...) and i only got the following message in log:


MHZ19: Unknown response: 0 0 0 0 0 0 0 0 0
MHZ19: Init OK

does anyone has an idea whats wrong, or is the mhz19b DOA?

thanks
daniel