Search found 20 matches

by parabacus
10 Jun 2020, 20:14
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

One little finding today... :!: I have flashed my dooropener sketch to the "buggy" ESP device. This depends on a sleeping ESP-01 which will woke up per hard reset (RTS to ground) and sending a sepcial command to my FHEM instance. Here I can also observe that two hits of the reset button are needed. ...
by parabacus
10 Jun 2020, 11:02
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

I have the sense of security that the behavior is different and depnends on the manufacturer of the devices. As I read somtimes the ESP will not go to sleep (like your problem), doesen't wake up from sleep mode or sometimes it would boot again right after entering sleep mode (I have also such a devi...
by parabacus
09 Jun 2020, 21:38
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

Okay.. - I am not crazy... or incompetent! ;) :lol: This sounds like a bigger problem over some model and hard to find. Because I have no scope at the moment (not at home) it makes little sense for me to test some of the suggested problem solving. At meantime I used different power supply but in all...
by parabacus
09 Jun 2020, 16:55
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

no success...

@Micha_he: Have you solved your Problem?
by parabacus
09 Jun 2020, 14:30
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

I have checked all my ESP-01 shields with Ohmmeter - no short between adjoining pins and no short between every pins - all values are in a high mega-ohm-value, except between VCC and RST - here I can see about 12kOhm, but all shields (also unused new one) showing this. No HW related problem with my ...
by parabacus
09 Jun 2020, 12:27
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

I don't maintain that it is a SW bug - more I think it is a abnormality of the impemented core in the ESP-01. In the meantime I have used six different ESP-01 shields and all devices show the identical behaviour! A short between pins doesn't exist - not on six differnt devieces and with the same eff...
by parabacus
09 Jun 2020, 11:24
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

I have done this before - see infos in my first post: The next test with a third ESP-01 - now with a older version of ESPeasy (mega-20181125) and exacltly the same configuration shows the first behaviour. To be sure haven't made a mistake I tried it once again. First I flashed the blank image to del...
by parabacus
09 Jun 2020, 08:35
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

Hello Thomas, the ESP-Shield is not pluged directly into the breadboard. It ist not the first one I use this. ;) The behaviour is also shown if the ESP-shield is working only stand alone - without any breadboard, sensor shield pluged - only the ESP with the required wireing of VCC, GND, CH_EN pulled...
by parabacus
08 Jun 2020, 20:27
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

Thank you for your detaild answer! ;) But I think I have done it all well. GPIO 0 an 2 are pulled up to VCC with 10kOhm resistor. GPIO-16 is solderd to ESP-01-Pin RST and here a push button is conneced to ground to perform the manual reset. CH_EN is pulled up to VCC directly on the ESP-01 shield. At...
by parabacus
08 Jun 2020, 18:08
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

Re: ESP-01 - sleep configuration not working

I tried this by connecting a 10kOhm resistor on both Pins GPIO 0 an 2 - the only available I/O-Pins of the ESP-01, but the behaviour is the same like before. I think an external pull up is not really needed and some informations due to GPIO16 is documented in the link you have posted. GPIO-16 is a s...
by parabacus
08 Jun 2020, 00:07
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: WEMOS D1 Mini Not waking from Sleep
Replies: 5
Views: 2684

Re: WEMOS D1 Mini Not waking from Sleep

Have you connected GPIO-16 (D0) with pin RST?
by parabacus
08 Jun 2020, 00:05
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP-01 - sleep configuration not working
Replies: 25
Views: 3713

ESP-01 - sleep configuration not working

Hello! I have problems with sleep configuration - in my case on a ESP-01 device flashed with ESP_Easy_mega-20200410_normal_ESP8266_1M.bin . I have connected GPIO 16 to RST to get sleep functionality and I am sure that the device itselfe is working correct because I tested it with a dooropener applic...
by parabacus
21 May 2020, 11:32
Forum: ESP Easy: Software
Topic: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network
Replies: 11
Views: 3596

Re: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network

Hey Thomas, yes I know that all variabels in one Task wil be more efficient, but for the start I tried it this way and for the final solution I need only one information about the filling status of my rain water reservoir. Perhaps it is planed later to connect a display to show more detailed informa...
by parabacus
20 May 2020, 20:41
Forum: ESP Easy: Software
Topic: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network
Replies: 11
Views: 3596

Re: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network

I have started new - on both nodes I have confiured P2P connection from the start. It looks like before since I enabled the Task 2 with the desired variable name which I want to use in the rule. After this the variable name was changed again from ZisternenStatus to Dummy . In the log I saw Zisterne#...
by parabacus
20 May 2020, 20:14
Forum: ESP Easy: Software
Topic: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network
Replies: 11
Views: 3596

Re: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network

Hm - it sounds like an easy problem solving... - but... Ich have enabled the thre Tasks and since I have done this, the variable names of Task 2 an Task 3 have changed to Dummy ! :shock: Only the first Task is displayed correctly. At the sending node the names remain unchanged! https://www.letscontr...
by parabacus
18 May 2020, 15:30
Forum: ESP Easy: Software
Topic: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network
Replies: 11
Views: 3596

Re: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network

Now I am littel step further.. I'm sure that the first If-Statemen "On Zisterne#ZisternenStatus do" will be entered. :D I have added a instruction to write a log info like you suggested - thank you for the hint! On System#Boot do gpio,0,1 gpio,2,0 gpio,12,0 gpio,13,0 gpio,14,0 TaskValueSet 4,1,255 e...
by parabacus
18 May 2020, 08:32
Forum: ESP Easy: Software
Topic: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network
Replies: 11
Views: 3596

Re: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network

Sorry, but I think you haven't understood my problem right .. On system boot I set the debug variable per "TaskValueSet 4,1,255" - this works! With the debug variable I want to check the IF-Statements and because the check of "On Zisterne#ZisternenStatus do ..." dosen't work in the way I expected th...
by parabacus
17 May 2020, 22:13
Forum: ESP Easy: Software
Topic: using values in rules from a sending node which is connected per P2P network
Replies: 11
Views: 3596

using values in rules from a sending node which is connected per P2P network

Hello together! I have some problem to use the values sent by Wemos node #1 named RWZ via P2P-Connection at a second Wemos node #2 mamed "Zisterne". Both nodes are flashed with build version "ESPEasy_mega-20200410". The node #1 ist configured like below: - uniqe Unit Nr. 71 - UDP Port 8266 - Control...
by parabacus
17 May 2020, 22:08
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: using values in rules from a sending node which is connected with P2P network
Replies: 1
Views: 2850

using values in rules from a sending node which is connected with P2P network

Hello together! I have some problem to use the values sent by Wemos node #1 named RWZ via P2P-Connection at a second Wemos node #2 mamed "Zisterne". Both nodes are flashed with build version "ESPEasy_mega-20200410". The node #1 ist configured like below: - uniqe Unit Nr. 71 - UDP Port 8266 - Control...