Issue Pairing RTS

About receivers, transmitters, transceivers, connections, antennas etc.

Moderators: rtenklooster, BertB, Voyager, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
miralant
Normal user
Posts: 24
Joined: 06 Apr 2018, 08:05

Issue Pairing RTS

#1 Post by miralant » 26 Apr 2018, 08:46

Hi,

Basically, I have a DIY RFLink at 433,920 > FS1000A and RXB6 (most of my devices are chacon module). After reading some topics, it looks like nevertheless possible to use it iwth Somfy RTS (but it needs to be close to the receiver). So I've try to pair it at 1m of the somfy RTS but it soesn't work :(
I try by reading this article:
https://matdomotique.wordpress.com/2016 ... -et-somfy/

So :
1. I click (3s) on prog button of the remote control (the shutter has a little up/down) to initiate the pairing.
2.

Code: Select all

10;RTS;0F0F0F;0412;3;PAIR;
>>

Code: Select all

20;24;OK;

3.

Code: Select all

10;RTSSHOW;
4. It's at this moment that there is something strange. It's not 412 who is stored in RFLink EEPROM but 413

Code: Select all

RTS Record: 0 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 1 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 2 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 3 Address: 0F0F0F RC: 0413
RTS Record: 4 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 5 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 6 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 7 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 8 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 9 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 10 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 11 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 12 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 13 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 14 Address: FFFFFF RC: FFFF
RTS Record: 15 Address: FFFFFF RC: FFFF
5.

Code: Select all

10;RTS;0F0F0F;0;DOWN;
>>

Code: Select all

20;29;OK;
>> nothing happens (shutter not respond)

FYI: In RFLinkLoader, I can see the command of my offcial remote control

Do you have an idea ? I know that it's not the best to use 433,920 for SOMFY 433,420 but I only have one shutter to command and I can make my Rflink close to the RTS in my home.

Thanks

miralant
Normal user
Posts: 24
Joined: 06 Apr 2018, 08:05

Re: Issue Pairing RTS

#2 Post by miralant » 30 Apr 2018, 10:16

or just someone knows why I have

Code: Select all

RTS Record: 3 Address: 0F0F0F RC: 0413
instead of 412 ?

Thanks

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 615
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Issue Pairing RTS

#3 Post by Stuntteam » 30 Apr 2018, 11:51

Just retry..?
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

miralant
Normal user
Posts: 24
Joined: 06 Apr 2018, 08:05

Re: Issue Pairing RTS

#4 Post by miralant » 30 Apr 2018, 11:56

Stuntteam wrote:
30 Apr 2018, 11:51
Just retry..?
You want that I retry the pairing method (I've retry more than 10 times :? ) ?

and it's always the same. Number saved in EEPROM is not the number pushed for the pairing

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 615
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Issue Pairing RTS

#5 Post by Stuntteam » 30 Apr 2018, 12:44

Make a debug log of your original remote..
Push the up/down/my buttons
Put the debug data in a mail to me (frankzirrone@gmail.com)
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

miralant
Normal user
Posts: 24
Joined: 06 Apr 2018, 08:05

Re: Issue Pairing RTS

#6 Post by miralant » 01 May 2018, 19:36

Stuntteam wrote:
30 Apr 2018, 12:44
Make a debug log of your original remote..
Push the up/down/my buttons
Put the debug data in a mail to me (frankzirrone@gmail.com)
Done, thanks for your help

miralant
Normal user
Posts: 24
Joined: 06 Apr 2018, 08:05

Re: Issue Pairing RTS

#7 Post by miralant » 12 May 2018, 18:27

Hi,

Please let me know if you have find something with my scripts.

Thanks

Bizzarrini
Normal user
Posts: 3
Joined: 27 Feb 2019, 08:57

Re: Issue Pairing RTS

#8 Post by Bizzarrini » 27 Feb 2019, 12:08

miralant wrote:
26 Apr 2018, 08:46

5.

Code: Select all

10;RTS;0F0F0F;0;DOWN;
>>

Code: Select all

20;29;OK;
>> nothing happens (shutter not respond)

Do you have an idea ? I know that it's not the best to use 433,920 for SOMFY 433,420 but I only have one shutter to command and I can make my Rflink close to the RTS in my home.
Don't know if you ever got this working, but shouldn't you use this instead?

Code: Select all

10;RTS;0F0F0F;3;DOWN;

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest