Probleem: ineens ontvang ik geen updates van het gros van mij temp sensors en bewegingsmelders

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, Voyager, BertB, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
BB88
Normal user
Posts: 2
Joined: 17 Nov 2021, 08:25

Probleem: ineens ontvang ik geen updates van het gros van mij temp sensors en bewegingsmelders

#1 Post by BB88 » 17 Nov 2021, 08:44

Sinds gisterenmiddag heb ik ineens een vreemd en vooral irritant probleem met het ontvangen van mijn een groot deel van mijn temperatuur sensoren en van alle bewegingsmelders. Alle switches kan ik bedienen, scripts worden ook nog uitgevoerd (behalve die getriggerd worden door beweging of temperatuur/vocht natuurlijk). Email en notificaties worden ook gewoon verzonden door Domoticz
Het meest vreemde is dat ik van één temp sensor nog wel data ontvang (is een zelfde type als anderen)

Ik heb al opnieuw opgestart, rflink hardware enabled/disabled, backup van domoticz teruggezet. Maar zonder resultaat. Het probleem is ontstaan op het moment dat ik een groep in domoticz aan het aanmaken was, maar die is nu door het terugzetten van de backup er niet meer, dus lijkt mij niet daaraan te liggen.

Hierbij mijn setup:
- Raspberry PI 4 (werkend)
- RFlink
- COnbee II Zigbee stick (werkend, ik heb geen zigbee temp of bewegingsmelders)
- P1 Smart Meter USB (werkend)
- Atag One Thermostat (werkend)

In de logs zie ik wel wat vreemd een echte flooding van data:
2021-11-17 08:53:34.769 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:34.850 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:36.346 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:36.427 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:37.925 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:38.006 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:39.503 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:39.583 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:41.080 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:41.161 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:42.659 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:42.740 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:44.521 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:45.815 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:45.896 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:47.392 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:47.473 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:50.548 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:50.629 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:54.151 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:55.283 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:55.364 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:56.860 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:56.942 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)
2021-11-17 08:53:58.035 RFLinkMega2560: Light/Switch (Unknown)

Wie kan mij helpen? Of heeft een idee waar dit door komt.

TD-er
Core team member
Posts: 5692
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Probleem: ineens ontvang ik geen updates van het gros van mij temp sensors en bewegingsmelders

#2 Post by TD-er » 17 Nov 2021, 08:57

Op welke band zitten die sensoren?
433 MHz?
Soms als er een apparaat in de buurt een lege batterij heeft, dan gaat deze continue de ether vol lopen spammen en dan werkt vrijwel niets meer.

Wellicht is dit te testen door 1 sensor dichtbij de RF-link te houden (niet erbovenop, maar binnen 1 a 2 meter) gedurende enige tijd, om te kijken of dat nog wel werkt.
Of als je in dezelfde band ook een schakelaar hebt die je zou kunnen bedienen, kijken of dat nog wel betrouwbaar gaat.

Uiteraard zou je ook even de RF link los kunnen koppelen en na een minuutje weer aansluiten, puur om uit te sluiten dat 'ie niet in een of andere limbo-toestand zit.
Als je de RF-link via een aparte voeding van prik voorziet, dan ook even nameten of die nog wel levert wat je zou verwachten.

TD-er
Core team member
Posts: 5692
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Probleem: ineens ontvang ik geen updates van het gros van mij temp sensors en bewegingsmelders

#3 Post by TD-er » 17 Nov 2021, 08:58

Ah gezien je edit, lijkt het mij waarschijnlijk(er) dat d'r inderdaad een apparaat in de buurt staat te spammen.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 694
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Probleem: ineens ontvang ik geen updates van het gros van mij temp sensors en bewegingsmelders

#4 Post by Stuntteam » 17 Nov 2021, 09:12

Ja, check de batterijen van je devices...
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

BB88
Normal user
Posts: 2
Joined: 17 Nov 2021, 08:25

Re: Probleem: ineens ontvang ik geen updates van het gros van mij temp sensors en bewegingsmelders

#5 Post by BB88 » 17 Nov 2021, 09:12

Tnx TD-er voor je snelle reactie. Ik heb het opgelost, maar durf de oplossing bijna niet te delen :oops: . Gisteren heb ik zitten rommelen in mijn doos met 433Mhz spullen. Daarbij is een schakelaar zo komen te liggen dat deze telkens ingedrukt werd. Schakelaar uit de doos gehaald en probleem opgelost :D

TD-er
Core team member
Posts: 5692
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Probleem: ineens ontvang ik geen updates van het gros van mij temp sensors en bewegingsmelders

#6 Post by TD-er » 17 Nov 2021, 09:28

Mooi dat het euvel gevonden is :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest