Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, BertB, Voyager, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
roy81
Normal user
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2016, 15:10

Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#1 Post by roy81 » 23 Aug 2016, 15:19

Ik ben pas begonnen met domoticz en heb een raspberry pi 3b met een RF Link. Nu wil ik graag de rolluiken van mijn huis ook
kunnen bedienen via domoticz. Nu zag ik al de ASUN-650. Ik ben benieuwd of er nog alternatieven zijn voor de ASUN-650.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#2 Post by Stuntteam » 23 Aug 2016, 15:51

Er worden verschillende rolluik systemen ondersteund.

Zie http://www.nemcon.nl/blog2/devlist
Op dit moment zijn dat:

Window blinds/shutters/sun screens:
Kaku ASUN650
Intertechno CMR-500, ITL-500, ITL-1000
Bofu motor controller (Rollertrol?)
Brel motor controller (DC90, DC306, DC115, DC229, DC230 and others)
Faher motor controller (DC305, DC307 and others)
Forest "Touch Sense Motors" Curtain control
Rohrmotor24
Romotec
A-OK Blind controller (AC114-01B and others)
Dooya RF Roller blinds (AC123-16 and others)
RTS
Koch (receive only)
Kingpin motor controls
Condrad RSL blind controller 640579
Gaposa Blind/Shutter controller (model QCT3S and others)
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#3 Post by hw35nl » 14 Mar 2017, 20:05

Ik krijg de asun-650 niet aan de praat op mijn 25 jaar oude rolluiken. Zou het daaraan kunnen liggen?

Groet Harry

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#4 Post by Stuntteam » 14 Mar 2017, 23:52

De asun werkt prima met de meeste rolluiken, gordijnen enz. in combinatie met RFLink.
Wat werkt er niet bij je?
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#5 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 07:20

Versie informatie
Version: 3.6953
Build Hash: d4d6d05
Compile Date: 2017-03-14 13:01:55
RFLink Gateway USB
Version: 45.9

Wat heb ik gedaan.

ASUN-650 aangeschaft
De bestaande op/neer schakelaar vervangen door ASUN-650.
In domoticz naar schakelaars.
Gekozen voor handmatige invoer.

Hardware: RFLink Gateway
Apparaat naam: rolluik
Schakelaar type: Blinds
Type: AC
ID: Willekeurige unieke code
Unit code: 1

Vervolgens de stroom op de ASUN-650 gezet en het knopje 1 seconde ingedrukt, bij het loslaaten ging led knipperen.
Op test gedrukt in domoticz.
De pairing leek gelukt led ging van knipperen over in continue
Rolluiken reageerden totaakl niet op op of neer. Ook geen klik in de schakelaar te horen bij druk op op of neer.

Schakelaar teruggebracht en nieuwe meegekregen.

Deze op dezelfde wijze ingebouwd en het leek te werken. Op en neer en 2 x drukken om op kierstand te drukken. Volgende ochtend geen beweging meer in het luik te krijgen. Niet op of neer. Schakelaar inmiddels enigzins teleurgesteld ook teruggebracht.

Dat heb ik dus gedaan. ergens een fout gemaakt? Ik ben wat huiverig om weer een schakelaar te kopen.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#6 Post by Stuntteam » 15 Mar 2017, 08:41

Ik neem aan dat je geen remote erbij hebt.. geen probleem..
Dit gaat nog goed:
ASUN-650 aangeschaft
De bestaande op/neer schakelaar vervangen door ASUN-650.


Daarna:
In domoticz naar schakelaars.
Gekozen voor handmatige invoer.

..ga je de mist in.
Op dit punt ga je naar [instellingen, hardware]
achter de RFLink staat een knop "create rflink devices"
die kies je.. in de popup geef je:
20;3B;NewKaku;ID=cac142;SWITCH=1;CMD=ON;

Dit maakt een device aan in Domoticz.
Vervolgens ga je naar [instellingen, apparaten] en voeg je met de groene pijl het device toe aan de schakelaars page.
Daar zie je de nieuwe schakelaar.
Zet nu de asun in de leer mode
en druk de schakelaar op AAN om deze aan de asun te leren.

Heb je wel een kaku remote, dan leer je de asun daarmee, rflink pakt het signaal automatisch op je hoeft deze dan alleen op te zoeken in de [instellingen,apparaten] page om um met de groene pijl aan de schakelaars page toe te voegen.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#7 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 09:22

Super bedankt ik ga dit zeker proberen, ik ga weer een nieuwe schakelaar kopen. Ik heb hier inderdaad geen afstandbediening bij.

Dit commando:
20;3B;NewKaku;ID=cac142;SWITCH=1;CMD=ON;

Is dat specifiek voor de asun-650 of kan ik dat ook voor andere types gebruiken?


Ik heb ook geen afstandsbediending bij de volgende devices:
Een klikaanklikuit deursensor AMST-606? Moet ik die ook opnieuw volgens boven omschreven methode doen? Die heeft namelijk geen pair knop. alleen op 0 zetten en uit elkaar halen verzend deze een signaal. Ik zie hem wel alleen schakelt deze zelden uit alleen aan als de deur open gaat.

Ik heb ook een KlikaanKlikuit ACM-3000H2 geinstalleerd en die heb ik ook volgens de test methode gedaan. Deze werkt verder goed maar had ik dat ook volgens bovenstaande methode moeten doen of moet ik dioe opnieuw doen?

Ik hoop niet dat je de vele vragen erg vindt. Na mijn rolluik avontuur twijfel ik nog al:-(

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#8 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 09:57

Maakt het dan nog wat uit welke blinds type ik kies? Venetian blinds heeft namelijk zo'n handige stop knop om de rolluiken bv in de kierstand te zetten.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#9 Post by Stuntteam » 15 Mar 2017, 10:42

De 'inverted' versie zet de besturing omgekeerd (gebruik je bv. als je open kiest en het rolluik dicht gaat..)

De 'venetian' voegt inderdaad een stop toe maar.. deze heeft alleen effect als de besturing ook een stop functie heeft.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#10 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 11:07

Dank voor de reactie

Ik hoop vanavond nog een test te kunnen doen. Zal laten weten of het nu wel werkt.

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#11 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 18:11

Schakelaar opnieuw aangesloten en het werkt nu als lamp goed alleen als ik blinds selecteer doet ie niks meer nog suggesties?

Ik heb Blinds, Blinds inverted en Vemetian blinds eu getest

Zit inmiddels op Domoticz
Version: 3.6959
Build Hash: 16cba56
Compile Date: 2017-03-15 12:21:36

RFLink:
RFLink Gateway USB
Version: 46.0

Na deze update kan ik wel blinds selecteren:-) Problemen opgelost iedereen blij ik zeker :D

Dank voor de hulp en de tips. Blijft alleen nog en vraag hoe je nu precies genoemde deursensor toevoegt aan flink gateway.

Voyager
Normal user
Posts: 59
Joined: 15 Apr 2015, 14:25

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#12 Post by Voyager » 15 Mar 2017, 20:16

Welke deursensor is dat?

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#13 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 20:35

klikaanklikuit deursensor AMST-606

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#14 Post by Stuntteam » 15 Mar 2017, 20:46

Die word automatisch gedetecteerd.
Je zou um dus onder [instellingen,apparaten] terug moeten vinden mits je onder [instellingen, instellingen] een vinkje hebt staan bij "Accepteer nieuwe Hardware/Sensoren"
Of druk op de rode "toelaten voor 5 minuten" knop in dat scherm en trigger binnen 5 minuten de deur sensor.
Vervoglens de groene pijl om um toe te voegen aan de schakelaar tabblad.
Daarna aanpassen naar deur contact
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#15 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 21:00

Oké werkt nu ook thanks

manjh
Normal user
Posts: 441
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#16 Post by manjh » 26 Mar 2017, 17:13

Ik ben de laatste dagen aan het vechten met mijn SUN650 devices. Ik had ze als "blinds" in gebruik in Domoticz, maar dat werkt niet meer.
Heb van alles geprobeerd, uiteindelijk gewoon start/stop als device type gekozen.
Het gekke is dat de signalen C1 en C3 goed werken, maar C2 vertikt het.
Heb al geprobeerd om handmatig een device te maken, en ook om hem met de afstandsbediening in te leren.
Wat ik ook doe, C2 weigert. Met de afstandsbediening kan ik hem wel gewoon inleren.

Is er een manier om device type "blinds" te gebruiken, eventueel via de truc zoals hierboven beschreven?
Hoe krijg ik een 'oud" type KAKU hiermee?

manjh
Normal user
Posts: 441
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#17 Post by manjh » 26 Mar 2017, 17:33

Hmmm... weet niet hoe het komt, maar het probleem heeft zichzelf opgelost... ik kan nu alles bedienen met type "blinds".
Ben ook even aan het spelen geweest met de Venetian Blinds (vanwege die stopknop), maar afhankelijk van US of EU type, werkt de stop alleen goed bij omhoog of bij omlaag.
Voor de KAKU stop je de beweging door het laatste commando te herhalen.

Maar: geen issue, ik gebruik gewoon 'blinds" en kan hem stoppen door gewoon het laatste commando nogmaals te geven!

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#18 Post by Stuntteam » 26 Mar 2017, 19:47

Klopt.. de STOP werkt alleen bij apparaten die ook echt een stop (naast op/neer) hebben..
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

manjh
Normal user
Posts: 441
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#19 Post by manjh » 27 Mar 2017, 09:37

Bij de KAKU schakelaars is een "stop" gewoon herhalen van het laatstgegeven commando.
Dus als je het rolluik omlaag laat bewegen, dan is nogmaals "omlaag" gewoon de stop.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#20 Post by Stuntteam » 27 Mar 2017, 09:56

Klopt, maar het gaat in dit geval om een derde en specifieke stop functie..
alleen dan werkt venetian blinds met stop naar behoren
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

manjh
Normal user
Posts: 441
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#21 Post by manjh » 28 Mar 2017, 13:10

Kun je in de code van het "blinds" device niet het laatst gegeven commando opzoeken, en dat nogmaals sturen? Dan zou je een heel eenvoudige implementatie van de stop-kop hebben!

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#22 Post by Stuntteam » 28 Mar 2017, 15:13

Nee, probleem is dat je niet weet of een commando daadwerkelijk is aangekomen bij de ontvanger.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest