RFLink wordt niet meer herkend

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, Voyager, BertB, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
Martijn85
Normal user
Posts: 9
Joined: 24 Dec 2016, 20:06

RFLink wordt niet meer herkend

#1 Post by Martijn85 » 08 Feb 2017, 00:22

Vandaag mijn PI (3b) verplaatst incl. de RFLink gateway, alles weer aangesloten maar nu wordt de RFlink niet meer gevonden (via USB).

Domoticz log:

2017-02-08 00:15:44.640 RFLink: Using serial port: /dev/ttyACM0
2017-02-08 00:15:45.560 RFLink: Controller Initialized!...

Volgens mij kwam hierna nog een regel met welke Firmware de RFLink draait.

Bij het opnieuw aansluiten van de RFLink krijg ik deze melding:

2017-02-08 00:34:27.587 Error: Serial Port closed!... Error: End of file
2017-02-08 00:34:27.753 RFLink: serial retrying in 30 seconds...

Daarnaast als ik een schakelaar aanstuur, krijg ik een time-out.

Ik heb al een oudere firmware erop gezet (R44) en vervolgens nog een keer de laatste (R45). Het probleem blijft helaas bestaan.
Ook heb ik domoticz naar de laatste versie gebracht.

Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Martijn85
Normal user
Posts: 9
Joined: 24 Dec 2016, 20:06

Re: RFLink wordt niet meer herkend

#2 Post by Martijn85 » 08 Feb 2017, 20:27

Het lijkt er op dat de ontvanger niet meer werk?

Als ik de RFLink loader start via Windows en ga debuggen zie ik niks meer voorbij komen.

20;00;Nodo RadioFrequencyLink - RFLink Gateway V1.1 - R45;
20;01;NodoNRF=ON;
10;version;
10;status;

Bij het drukken op een knop van de afstandbediening komt er niks in de log. Kan ik de RFLink ook resetten of iets dergelijks of niet iets testen of inderdaad de ontvanger kapot is?

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 685
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: RFLink wordt niet meer herkend

#3 Post by Stuntteam » 08 Feb 2017, 23:52

Maak een verbinding (draadje) tussen pin 12 en 13
start opnieuw op, verwijder het draadje en start weer op..
daarna werkt ie vast weer
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

Martijn85
Normal user
Posts: 9
Joined: 24 Dec 2016, 20:06

Re: RFLink wordt niet meer herkend

#4 Post by Martijn85 » 09 Feb 2017, 00:29

Stuntteam wrote:Maak een verbinding (draadje) tussen pin 12 en 13
start opnieuw op, verwijder het draadje en start weer op..
daarna werkt ie vast weer
Yes, bedankt! Hij werkt inderdaad weer :)

ThomasK
Normal user
Posts: 8
Joined: 05 Aug 2020, 17:34

Re: RFLink wordt niet meer herkend

#5 Post by ThomasK » 15 Feb 2021, 11:55

Helaas heb ik hetzelfde probleem en werkt bij mij het verbinden pins 12 en 13 niet ;-(
Pin 12 aan ground zou EEProm wissen, maar volgens mij zit in de Rpi de verkeerde poort herkenning?

Rpi3B+ herkent nu de RFlink op 2 poorten, maar geeft geen apparaten aan Domoticz door.
Een poort met duidelijk Arduino in de naam en de andere op ACM0.

Ik gebruik de andere USB poorten voor opstarten Rpi; RpiClone BackUp en Zwave dongle.
Hoe krijg ik mijn RF link weer werkend??

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 685
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: RFLink wordt niet meer herkend

#6 Post by Stuntteam » 15 Feb 2021, 12:56

Sluit je RFlink op een PC aan, maak verbinding met RFlink loader..
kijk of je data te zien krijgt van apparaten.
Is dit het geval, dan is een eeprom reset niet nodig.
Moet je wel een reset uitvoeren, check dit dan op de pc met rflinkloader.

Heb je alleen problemen met een pi en de herkenning van de juiste poort, dan is het niet een probleem aan de kant van rflink en hoef je geen reset te doen.
Los poort problemen op door aan de kant van de pi de (juiste) poort "persistent" te maken.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

ThomasK
Normal user
Posts: 8
Joined: 05 Aug 2020, 17:34

Re: RFLink wordt niet meer herkend

#7 Post by ThomasK » 15 Feb 2021, 17:33

Mijn basisstation ontvangt nog wél data, dus weerstation zendt nog wel uit.
Maakt het nog wat uit dat het een ("Officiële") 868Mhz RF ontvanger is die in de RFlink zit (heeft het tot nu toe prima gedaan).
Zie ook log hieronder:
20;00;Nodo RadioFrequencyLink - RFLink Gateway V1.1 - R48;
10;version;
20;01;VER=1.1;REV=48;BUILD=04;
10;status;
20;02;STATUS;setRF433=ON;setNodoNRF=OFF;setMilight=OFF;setLivingColors=OFF;setAnsluta=OFF;setGPIO=OFF;setBLE=OFF;setMysensors=OFF;
10;rfdebug=on;
20;03;RFDEBUG=ON;
10;rfudebug=on;
20;04;RFUDEBUG=ON;

Meer krijg ik niet te zien?
(persistent maken is mijn volgende stap, maar het is veel te leuk met deze weersomstandigheden het weer in Domoticz te loggen)

ThomasK
Normal user
Posts: 8
Joined: 05 Aug 2020, 17:34

Re: RFLink wordt niet meer herkend

#8 Post by ThomasK » 24 Feb 2021, 17:42

Uiteindelijk gelukt na enkele keren pins 12 en 13 kortsluiten én 12 met ground.
Arduino niet opnieuw hoeven te flashen.
RFlink loader laat nu - naast de herkenning van de Arduino met de RFlink softare versie - ook de weer data zien.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests