Milight via RFLink master/slave knoppen in Domoticz

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, BertB, Voyager, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
BounceMeister
Normal user
Posts: 5
Joined: 10 Mar 2017, 20:25

Milight via RFLink master/slave knoppen in Domoticz

#1 Post by BounceMeister » 13 Jul 2017, 21:06

Kan je in Domoticz de status van de Milight master- en de vier zone-knoppen correct laten weergeven?

Toelichting:
Ik ben Domoticz opnieuw aan het installeren op een Raspberry Pi 3 met een nieuwe RFLink gateway (v1.1.4) met een nrf2401 voor Milight. Inmiddels herkent Domoticz de Milight v1 RGBW remote.
Deze Milight remote heeft onderaan 4 afzonderlijke knoppen (voor de vier zones) en een master knop bovenaan om alle lampen die gekoppeld zijn aan één van die vier zones in één keer aan of uit te zetten.
Nu ziet Domoticz alle afzonderlijke knoppen, dus de master knop en de vier zone knoppen. Deze staan bij "switches". Alle knoppen schakelen de lampen zoals ze horen, alleen de getoonde status klopt niet altijd. Hij herkent namelijk de master knop niet als zijnde "master". Wanneer ik de master uitzet, verwacht ik dat ook de icoontjes (op het tabblad switches) voor de vier zones op "uit" gaan. Maar hij zet dus wel de master op "uit" maar de zones blijven op "aan" staan. De zones hebben dan dus een onjuiste weergave omdat die lampen wel allemaal uit zijn.

Is het mogelijk om dit werkend te krijgen zoals het op de afstandbediening werkt?
Image

Piet
Normal user
Posts: 5
Joined: 27 Mar 2016, 20:15

Re: Milight via RFLink master/slave knoppen in Domoticz

#2 Post by Piet » 15 Jul 2017, 10:42

Daar gebruik ik een lua script voor:

Code: Select all

commandArray = {}

local function update(idx, value1, value2)
local cmd = string.format("%d|%d|%d", idx, value1, value2)
table.insert (commandArray, { ['UpdateDevice'] = cmd } )
end

-- MiLight Alles AAN
if (devicechanged['MiLight Alles']=='On') then
update (9, 1, 1)
update (10, 1, 1)
update (11, 1, 1)
update (12, 1, 1)
end
-- MiLight Alles UIT
if (devicechanged['MiLight Alles']=='Off') then
update (9, 0, 0)
update (10, 0, 0)
update (11, 0, 0)
update (12, 0, 0)
end
-- MiLight uit zetten, controleren of switch "MiLight Alles" uit kan
if (devicechanged["Plafond Woonkamer"] == "Off")  and (otherdevices["Vensterbank"] == "Off" ) and (otherdevices["Plafond Eetkamer"] == "Off" ) then
update (13, 0, 0)
end
if (devicechanged["Vensterbank"] == "Off")  and (otherdevices["Plafond Woonkamer"] == "Off" ) and (otherdevices["Plafond Eetkamer"] == "Off" ) then
update (13, 0, 0)
end
if (devicechanged["Plafond Eetkamer"] == "Off")  and (otherdevices["Vensterbank"] == "Off" ) and (otherdevices["Plafond Woonkamer"] == "Off" ) then
update (13, 0, 0)
end
-- MiLight aan zetten, controleren of switch "MiLight Alles" aan kan
if ( devicechanged["Plafond Woonkamer"] == "On" )  and (otherdevices["Vensterbank"]  == "On" ) and (otherdevices["Plafond Eetkamer"]  == "On" ) then
update (13, 1, 1)
end
if (devicechanged["Vensterbank"]  == "On" )  and (otherdevices["Plafond Woonkamer"]  == "On" ) and (otherdevices["Plafond Eetkamer"]  == "On" ) then
update (13, 1, 1)
end
if (devicechanged["Plafond Eetkamer"]  == "On" )  and (otherdevices["Vensterbank"]  == "On" ) and (otherdevices["Plafond Woonkamer"]  == "On" ) then
update (13, 1, 1)
end


return commandArray

BounceMeister
Normal user
Posts: 5
Joined: 10 Mar 2017, 20:25

Re: Milight via RFLink master/slave knoppen in Domoticz

#3 Post by BounceMeister » 18 Jul 2017, 11:52

Thanks, i will give it a try. :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest