Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, BertB, Voyager, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
bvlet
Normal user
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2018, 00:59

Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#1 Post by bvlet » 11 Jan 2018, 01:05

Ik ben inmiddels de hele avond bezig geweest, maar ik kan het niet voor elkaar krijgen om mijn livolo dimmer handmatig aan de lijst met apparaten toe te voegen.
Ik ga naar Hardware => Create RFlink Devices en voer daar de code in: 10;livolo;007c97;8;ON;

Ik weet dat deze code werkt, want de lamp reageert er meteen op, en de melding "Device created, it can be found in the devices tab" verschijnt.

Als ik vervolgens echter onder apparaten kijk, is er geen nieuwe unit verschenen. Ik heb ook geen idee hoe ik deze codes anders aan een apparaat kan toekennen.
Heeft er iemand een goed idee?

Groeten,
Bart

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#2 Post by Stuntteam » 11 Jan 2018, 09:47

Hoi Bart,

Je gebruikt het verkeerde commando.
Je moet hier het 'ontvangen' (20;livolo;...) commando gebruiken ipv het 'zenden' (10;livolo...) commando..
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

bvlet
Normal user
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2018, 00:59

Re: Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#3 Post by bvlet » 11 Jan 2018, 11:48

Hoi!

Dat was ik vergeten te zeggen. Bij 20 krijg ik ook een commando wat aangeeft dat het gelukt is, maar zie ik ook niks.
Als ik 11 gebruik krijg ik een error....

Groeten,
Bart

bvlet
Normal user
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2018, 00:59

Re: Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#4 Post by bvlet » 15 Jan 2018, 22:05

Nu weer geprobeerd.
Als ik op "Create RFlink devices" klik, voer ik het volgende in:

20;Livolo;007C97;8;ON

Vervolgens zie ik een popup: Device created, it can be found in the devices tab.

Als ik daar dan vervolgens kijk, zie ik echter helemaal niks gecreeerd...

In het log staat wel dit:

Code: Select all

2018-01-15 22:02:13.988 User: initiated a RFLink Device Create command: 20;Livolo;7C97;8;ON
Het lijkt er dus op dat de device niet echt gemaakt wordt, of in ieder geval niet opgeslagen.
Hoe zou dit komen?

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#5 Post by Stuntteam » 16 Jan 2018, 00:12

omdat je foutieve data gebruikt.
Het is heel simpel..
Log met RFlink het commando dat je krijgt van een remote en gebruik dat.
Heb je geen remote.. haal het commando dan ergens anders vandaan..
Maar het moet wel volgens de syntax van rflink:
20;01;Livolo;ID=007C97;SWITCH=8;CMD=ON;
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

bvlet
Normal user
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2018, 00:59

Re: Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#6 Post by bvlet » 17 Jan 2018, 04:09

Je hebt helemaal gelijk, zo werkt het wel!
Ik had inderdaad geen remote, maar ik had het commando gekopieerd uit het log van een bestaande sensor.
Het blijkt echter dat daar wat delen van de code missen...:

Code: Select all

 2018-01-17 04:03:32.996 User: initiated a RFLink Device Create command: 20;01;Livolo;ID=007C97;SWITCH=8;CMD=ON;
2018-01-17 04:03:33.114 (RFlink 433 controller ) Light/Switch (Unknown)
2018-01-17 04:03:42.697 User: Admin initiated a switch command (165/Unknown/Off)
2018-01-17 04:03:42.698 RFLink Sending: 10;Livolo;007c97;8;OFF
2018-01-17 04:03:44.035 (RFlink 433 controller ) Light/Switch (Unknown) 
20;01;Livolo;ID=007C97;SWITCH=8;CMD=ON

vs

10;Livolo;007c97;8;OFF dus...

Bedankt voor de hulp!
Nu nog alleen maar bedenken hoe je dat een beetje bedrijfzeker aan kunt sturen met éénweg-communicatie.... :)

Groeten,
Bart

bvlet
Normal user
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2018, 00:59

Re: Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#7 Post by bvlet » 18 Jan 2018, 20:43

Okee, ik ben er bijna uit.

Ik snap alleen één ding nog niet.
Mijn idee was, om per schakelaar een afstandsbediening-ID aan te maken. Ik stuur dan altijd eerst een "Group off" commando, en daarna een "On" commando.

Ik heb inmiddels een AB binnen (4 knoppen) en daarmee werkt deze strategie perfect. Knop D zet alles uit en met een andere knop kan ik het daarna min of meer gedefinieerd aanzetten.
Ik heb dus de commando's overgenomen in Domoticz en krijg precies dezelfde output van de geleerde code van de AB, als van mijn knop in Domoticz.

Code: Select all

2018-01-18 20:35:01.921 RFLink Sending: 10;Livolo;000a02;2a;ON
2018-01-18 20:35:04.534 (RFlink 433 controller ) Light/Switch (Woonkamer_uit_nieuw2)
2018-01-18 20:35:06.881 RFLink Sending: 10;Livolo;000a02;8;ON
2018-01-18 20:35:09.464 (RFlink 433 controller ) Light/Switch (Woonkamer_aan_nieuw)  
"2a staat daarbij voor het "uit" commando,8 voor het "aan" commando.

Het rare is nu, dat het vanuit Domoticz niet werkt. Vaak gaat de lamp wel uit, maar direct daarna weer aan. Of andersom.
Kan ik iets beïnvloeden aan de signaalduur? Kan hij die dubbel binnenkrijgen? Of zijn er andere reden voor dit verschil in gedrag tussen Domoticz/RFLink en de originele AB?

MRTjilie
Normal user
Posts: 7
Joined: 10 Dec 2017, 13:15

Re: Synology + Domoticz + RFlink: Kan geen devices toevoegen

#8 Post by MRTjilie » 23 Jan 2018, 16:38

Ik neem aan dat dit bij het aanzetten van de lampen gebeurt. Bij mij gebeurt dat dan ook regelmatig, maar vooral bij de dimbare schakelaars. Uit zetten (all off commando) gaat eigenlijk altijd goed.

ik weet ook niet hoe dat komt! ergens iets met RFlink misschien?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest