NES als RFlink

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, BertB, Voyager, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
johanram
Normal user
Posts: 4
Joined: 08 Apr 2018, 19:36

NES als RFlink

#1 Post by johanram » 08 Apr 2018, 19:46

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met onderstaande:
Ik heb een NODO NES. Hierop heb ik rflink gezet.
Ik heb de rflink toegevoegd aan domoticz en kan mijn kakus bedienen via de rflink.
Nu heb ik een zonnescherm (geen idee welk merk of RTS) en sceens (somfy).
In RFlink loader zie ik ze allebei. Bijvoorbeeld:
20;39;Debug;RTS P1;86fd041f331d28;
20;3A;RTS;ID=2331d28;SWITCH=01;CMD=UP;
In Domotiz kan ik ze ook toevoegen met de leer knop, echter kan ik ze daarna niet bedienen.
Kan het zijn dat de NES geen juiste zender heeft?
Of is het beter om een andere rflink te kopen (RFLink 433.42 Gateway componenten. (Somfy RTS))
Ik zou graag de NES of NSM willen herbruiken.

Alvast bedankt

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: NES als RFlink

#2 Post by Stuntteam » 08 Apr 2018, 23:36

Wil je RTS gebruiken moet je RFLink met je ontvanger pairen.
staat her en der uitgebreide uitleg..
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

johanram
Normal user
Posts: 4
Joined: 08 Apr 2018, 19:36

Re: NES als RFlink

#3 Post by johanram » 09 Apr 2018, 07:51

Bedankt voor je antwoord.
Als ik de afstandbediening pair met domoticz icm rflink wordt het scherm keurig toegevoegd.
Echter wanneer ik hem wil bedienen, gebeurd er niks. Ik zie wel dat de code wordt verstuurd.
vandaar mijn gedachten dat de NES niet de juiste zender heeft?

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: NES als RFlink

#4 Post by Stuntteam » 09 Apr 2018, 08:47

Nee, je moet hem echt inleren bij de rts ontvanger.. dit doe je op dezelfde manier als met een rts remote.. dus o.a. de stappen in de handleiding volgen.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

johanram
Normal user
Posts: 4
Joined: 08 Apr 2018, 19:36

Re: NES als RFlink

#5 Post by johanram » 12 Apr 2018, 00:03

Helaas krijg ik de screens nog niet met rflink aan de praat.
Inmiddels flink wat forum items gelezen, maar helaas nog geen resultaat.
Het volgende gedaan in RFLink LOADER
3 seconden op rode button van mijn somfy Smoove Origin gedrukt. De screen gaat kort heen en weer.
Vervolgens 10;RTS;0100DD;0412;4;PAIR;
20;12;OK;
Met RTSSHOW zie ik hem voor komen in de lijst.
Echter met 10;RTS;0100FF;0;DOWN; gebeurd er niks.

Kan dit te maken hebben met een verkeerde ontvanger? Bij nodo shop zie ik bij RFlink een apart item voor Somfy?

Na alle testen RTSCLEAN gedaan. Maar nu zie ik niks meer in debug mode gebeuren als ik de remote zelf gebruik.
Misschien dat de NES niet meer goed werkt?
Ik heb nog een niet gebruikte NSM. Zou ik deze misschien hiervoor kunnen gebruiken?

Nog andere opties die ik kan proberen? Of toch maar RFLink 433.42 Gateway componenten. (Somfy RTS)) bestellen bij Nodo Shop.
Alvast bedankt

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: NES als RFlink

#6 Post by Stuntteam » 12 Apr 2018, 09:37

Nee hoor.. voorlopig doe je het zelf verkeerd.. dus er is nog niets te zeggen over de hardware

10;RTS;0100DD;0412;4;PAIR;
de 0100DD is een adres ..
10;RTS;0100FF;0;DOWN;
0100FF is een ander adres..

maw, je zegt tegen de RTS ontvanger dat je adres 0100DD bent..
en gaat vervolgens 0100FF gebruiken..
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

johanram
Normal user
Posts: 4
Joined: 08 Apr 2018, 19:36

Re: NES als RFlink

#7 Post by johanram » 12 Apr 2018, 11:45

Je hebt helemaal gelijk :)
Sorry, ik heb inderdaad verschillen adressen gebruikt. Dus met kopiëren en plakken de verkeerde regel uit mijn notepad gehaald.
Ook met het juiste adres werkt het niet.
Maar goed te horen dat de NES de juiste ontvanger en zender heeft voor somfy.
Ik ben gaan twijfelen aan de hardware doordat ik voor somfy bij de nodo-shop een aparte rflink module zag staan.

Na het cleanen van RTS zie ik in de debug ook niks meer gebeuren als ik de afstandbediening gebruik.
Dus dat maakte mij twijfel over de hardware nog groter.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 614
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: NES als RFlink

#8 Post by Stuntteam » 12 Apr 2018, 15:38

RTS werkt met een rolling code (die bij ieder commando veranderd).
Die code word na de pairing met de ontvanger opgeslagen in het interne geheugen van de rflink en daarna bijgehouden.
Door RTS clean te doen wis je die rolling code en kan je daarna niet bedienen.
Opnieuw de pairing doen met dezelfde ID als voorheen.. daarna met de juiste ID de zaak bedienen.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest