ESP EASY sending data

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
moayad1995
Normal user
Posts: 1
Joined: 20 Jun 2018, 12:56

ESP EASY sending data

#1 Post by moayad1995 » 20 Jun 2018, 13:02

Dear all

im new to easy esp so i need your help
i bought an openthermgateway v2 https://www.nodo-shop.nl/en/opentherm-g ... teway.html and connected it to my boiler and thermostat every thing works fine now i bought NODEMCU https://www.lightinthebox.com/en/p/node ... mAQAvD_BwE
and flashed it with easy esp mega and configured it with serial server and connected it OTMonitor , every things works fine so now i wanna send data from my pic to the nodemcu (it suppose to be serial ) and from the nodemcu wanan using easy esp mega want to send it to a server, im not sure if i can do that and if yes how to do it
thanks in advaced

User avatar
redskinhu
Normal user
Posts: 4
Joined: 09 Apr 2018, 23:37

Re: ESP EASY sending data

#2 Post by redskinhu » 20 Jun 2018, 21:45

Hi

I think we have a same problem. And nobody knows the answer. :-(

How can we get the data from the serial port?

viewtopic.php?f=6&t=5478

Bye
T

TD-er
Core team member
Posts: 3510
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: ESP EASY sending data

#3 Post by TD-er » 20 Jun 2018, 21:57

At this moment, there is no plugin (as far as I know) for ESPeasy to interface with this OpenTherm board.
But I guess there may be some demand for it.
My heating system does not use OpenTherm, so even if I would have such a board, I could not test it.
And there is something about limited time...

xury
Normal user
Posts: 44
Joined: 02 Apr 2018, 12:54

Re: ESP EASY sending data

#4 Post by xury » 26 Jun 2018, 23:21

I think is could be a bug in ser2net plugin because !Serial# does not have a value name so %eventvalue% does not work.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests