ESP32 with Eth_Lan_8720

Moderators: BertB, Voyager, grovkillen, Stuntteam, LisaM

Post Reply
Message
Author
zekageri
Normal user
Posts: 1
Joined: 03 Sep 2018, 16:16

ESP32 with Eth_Lan_8720

#1 Post by zekageri » 03 Sep 2018, 16:19

Hello guys!
I have a problem with esp-Wroom-32 with ETH_Lan8720 board. I'am using an arduino example code from here :

https://github.com/espressif/arduino-es ... AN8720.ino

I did the wireing like this:

GPIO17 - PHY_POWER : NC - Osc. Enable - 4k7 Pulldown
GPIO22 - EMAC_TXD1 : TX1
GPIO19 - EMAC_TXD0 : TX0
GPIO21 - EMAC_TX_EN : TX_EN
GPIO26 - EMAC_RXD1 : RX1
GPIO25 - EMAC_RXD0 : RX0
GPIO27 - EMAC_RX_DV : CRS
GPIO00 - EMAC_TX_CLK : nINT/REFCLK (50MHz) - 4k7 Pullup
GPIO23 - SMI_MDC : MDC
GPIO18 - SMI_MDIO : MDIO
GND : GND
3V3 : VCC

from the site :
https://sautter.com/blog/ethernet-on-es ... g-lan8720/

I soldered the NC PIN on the lan8720 board to the enable pin of the oscillator. I added pull down resistor to nc pin and pull up to gpio00.

LAN 8720 board : https://fr.aliexpress.com/item/Smart-El ... 6c370I7nRH

ESP32: https://fr.aliexpress.com/item/ESP-WROO ... 6c37H4la82

I get the following errors:

rst:0x1 (POWERON_RESET),boot:0x13 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:952
load:0x40078000,len:6084
load:0x40080000,len:7936
entry 0x40080310
E (2256) emac: Timed out waiting for PHY register 0x2 to have value 0x0007 (mask 0xffff). Current value 0x0000
E (3256) emac: Timed out waiting for PHY register 0x3 to have value 0xc0f0 (mask 0xfff0). Current value 0x0000
E (4256) emac: Timed out waiting for PHY register 0x2 to have value 0x0007 (mask 0xffff). Current value 0x0000

I dont know what to do , can anyone help me?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest