no wifi (esp_0) after flash on S20

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
bobbybeans
Normal user
Posts: 119
Joined: 26 Feb 2017, 17:30

no wifi (esp_0) after flash on S20

#1 Post by bobbybeans » 05 Oct 2017, 23:55

Hey guys so I am stumped. I have 3 total S20s. I just received 1 from a friend as a gift for helping him with his automation. Brand new sealed in box. Take it apart like normal put a header on it. and press button down to flash it, then flash and off i go. However no esp_0 wifi ever comes up like it normally does.
Here is what I have tried please suggest things that I may haven't tried open to suggestions.


I have confirmed that this S20 still has an esp8266 chip and not the esp8285 chip
I confirmed it was working before I flashed it. standard blue lights and green lights come on. I was able to press the button and relay flicks on. and wifi was present

I have used Bins
r120, r147,r148,r149, 2.0v10, 2.0v12
Flashed with the tool given with the binaries.

Have used the nodeMCU flasher tool which is my preferable tool. Within those options I have made sure the starting flash point is at 0x0. I have set flash sleep to 20,and 40. I have tried 115200 and 230400 all with flash size being 1mb

both give a successful flash sign at the end and I can tell its truly communicating by many ways. 1, if I don't hold flash button down it never connects to the esp for flash like its supposed to. i can interrupt it mid flash by unplugging it and it stops like it should

have flashed them with a blank binary (which is usually my last resort) then reflashed with working firmware
i have tried using a different USB coms, different cables. I have tried plugging it in to the wall see if it needs more power. or power it via the usb. nothing works
I have a few more usb comms that i can try but they are not going to make a difference as this one is working fine.
I will when i have time take this usb comms and flash one of my other devices with a known working bin just to confirm but i already know 100% that these work. as I save specific releases that I like in a folder

The only thing i haven't tried is direct flash from the arduino IDE. however my portable one is not working. gives some errors and I am too tired to fix them. This is why i use binaries and they are much much eaiser and less hassle. if anyone wants to zip up their working portable arduino ide with libraries and esp that would be great. and I could try that. Other than that I am out of ideas. anyone?

annnnnnnny suggestions, literally at all. do i have to stand on my head and whistle dixie while flashing it to get it to work? never had so much trouble.
my version is the UK the silk screen is slightly different as it does not have the gnd, tx,rx and vcc but i have figured those out. and the silkscreen version is "S20_EU_V1.3 2017-2-16 1727"

Do i have one that is not supported yet or something has changed?

bobbybeans
Normal user
Posts: 119
Joined: 26 Feb 2017, 17:30

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#2 Post by bobbybeans » 06 Oct 2017, 12:22

so a little update. I have tried more items this morning. Tried different USB to serial. It flashed like normal but still nothing. however the two others I tried were lighting up the blue led which didn't happen on the other one I had
I have tried espruna no success
I have tried tomasta - semi sucess. With tomasta it still does not display Wi-Fi to connect to buuuuuut, if I listen in on the serial port it will display output and blink the green led about 10 times and then repeat. in the output it says it can't find 2 aps so it fails and puts itself into its own AP mode for 1 minute. it does not actually last 1 minute more like 15 seconds. annnnnnnd there is still no Wi-Fi.
I don't see how the Wi-Fi part can be dead especially since its brand new and it was working before I flashed it. later in the day I am going to read the capacitor value on the atenna to see if it is burnt out or not with my multimeter
other suggestions?
Last edited by bobbybeans on 06 Oct 2017, 13:16, edited 1 time in total.

mrwee
Normal user
Posts: 132
Joined: 31 Aug 2016, 12:52

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#3 Post by mrwee » 06 Oct 2017, 13:08

When I started out with ESP8266 I burned a couple of devices before finding out that my USB programmer was +3.3V on VCC but +5V on data pins. It also resulted in strange behavior on different devices. Now I always use one which provides +3.3V on data pins. Could this be your case?

bobbybeans
Normal user
Posts: 119
Joined: 26 Feb 2017, 17:30

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#4 Post by bobbybeans » 06 Oct 2017, 15:19

mrwee wrote:
06 Oct 2017, 13:08
When I started out with ESP8266 I burned a couple of devices before finding out that my USB programmer was +3.3V on VCC but +5V on data pins. It also resulted in strange behavior on different devices. Now I always use one which provides +3.3V on data pins. Could this be your case?
hmm I never thought of that however based on your suggestion I have measured it and its 3.3v range. tx was 3.178 and rx was 3.234. so I would imagine it is all good. thanks for the idea :)

based on measuring the capacitor it is .08 nf which is the same value as my other other s20s. I can tell that power it going to the antenna in waves and I see on the output serial monitor when it makes the ap active to connect to it. the capacitance goes all the way up to 12nf then drops down to .08nf when its turned off. on that same note it does the same thing I measure it in MV and goes all the way up to 13mVolts then drops down to almost nothing when its not active. This tells me the antenna is working "properly" what I mean by that is. I at least see it being active as I don't know much about power and rf in antennas. so this is my assumption

Shardan
Normal user
Posts: 1122
Joined: 03 Sep 2016, 23:27
Location: Bielefeld / Germany

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#5 Post by Shardan » 06 Oct 2017, 18:26

The S20 is technically more or less same as the sonoff basic.

With the sonoff basic the flash chip has changed so it needs DIO mode for flashing.
Maybe it's same with the S20? My samples didn't arrive yet so i can't say by own testing.

Please remember:
The flasher is not able to really "read back" the flash rom.
A "success" after flashing is done just says that data arrived
at the header of the ESP-board.
It does not say that data arrived in the flash chip itself!

Regards
Shardan

PS: I've added this to the "Connecting and Flashing" tutorial in the wiki now.
Regards
Shardan

bobbybeans
Normal user
Posts: 119
Joined: 26 Feb 2017, 17:30

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#6 Post by bobbybeans » 09 Oct 2017, 11:53

Shardan wrote:
06 Oct 2017, 18:26
The S20 is technically more or less same as the sonoff basic.

With the sonoff basic the flash chip has changed so it needs DIO mode for flashing.
Maybe it's same with the S20? My samples didn't arrive yet so i can't say by own testing.

Please remember:
The flasher is not able to really "read back" the flash rom.
A "success" after flashing is done just says that data arrived
at the header of the ESP-board.
It does not say that data arrived in the flash chip itself!

Regards
Shardan

PS: I've added this to the "Connecting and Flashing" tutorial in the wiki now.
I forget which mode I had for flashing I belive it is DIO. I will try again specifically with that. I do know I changed it as one of the other firmwares needed something else

based on my previous S20s (2 of them) I did not have to do anything differently from the sonoff basic. hook header up and flash. This one 2 of the 3 firmwares don't even respond over serial. I have tried ESPEasy, ESPruna and Tomasta. Tomasta is the only one that sort of works. It doesn't ever show any Wi-Fi but I am able to communicate with it over serial and I can see the antenna putting out power

The only thing I can think of, is there has been a slight change in the chips/board as I have a new 1.3 eu version (even though mine is a uk plug)

and that is good to know as I thought it receieved feedback on the successful upload

bobbybeans
Normal user
Posts: 119
Joined: 26 Feb 2017, 17:30

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#7 Post by bobbybeans » 09 Oct 2017, 19:38

sweet lord baby jesus! i got it to work with esp easy r147. I flashed it like normal but you brought up a good point of it needed to be flashed in "din". This however did not work. so i just went down the line and tried every single option I set SPI mode to "DOut" and it worked. the rest of them I tried didn't work.

Pankoke
Normal user
Posts: 2
Joined: 23 Oct 2017, 10:22

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#8 Post by Pankoke » 23 Oct 2017, 11:40

I have similar issue.
I dont seem to have any possibility to download the firmware with Dout when I am running the flash tool.
What software do you use for downloadning the firmware and would It be possible for you to make a step by step description?

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#9 Post by grovkillen » 23 Oct 2017, 12:35

This is on the Todo list for the wiki. Time is hard to get these days :roll:
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

Pankoke
Normal user
Posts: 2
Joined: 23 Oct 2017, 10:22

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#10 Post by Pankoke » 23 Oct 2017, 14:27

I know, but I guess this issue will come up many times in the near future.
Do you know what tool was used for uploading the firmware?

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#11 Post by grovkillen » 23 Oct 2017, 14:36

Either Platformio or Arduino IDE.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

Shardan
Normal user
Posts: 1122
Joined: 03 Sep 2016, 23:27
Location: Bielefeld / Germany

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#12 Post by Shardan » 23 Oct 2017, 14:56

You may use the flash download tool from espressif, the manufacturer of the ESP8266.
--> https://espressif.com/en/support/download/other-tools

Some how to about using that tools can be found at instructables:
http://www.instructables.com/id/ESP-12F ... -Firmware/

Please be aware that using these flash tools is somewhat more complex.

Regards
Shardan
Regards
Shardan

thomasx
Normal user
Posts: 2
Joined: 23 Oct 2017, 21:55

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#13 Post by thomasx » 23 Oct 2017, 22:06

Hi all, I had to register again to join this discussion I haven't been online since the update of the forum.
But I still can't get my s20 to work.
I flashed my s20 several times with different tools in dio mode.
with arduino ide, the flash tool from espressif, nodemcufirmware programmer.
flashing goes ok all the time.
The voltage is 3.3 volts and stable.
But no wifi ap after reboot, the s20 stays death.
I don't know what to try more.
Any ideas? I hope somebody can help.

User avatar
toffel969
Normal user
Posts: 469
Joined: 03 Jan 2017, 10:58
Location: Germany

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#14 Post by toffel969 » 23 Oct 2017, 22:30

Do you get any serial feedback when trying to reboot?

After flashing connect via arduino ide serial monitor.
I had the same problem with sonoff. When connected to serial it showed numbers running up and after a minute or so it booted into ap mode
Domoticz on Raspi 2 -- 14 ESP units (hacked Sonoff,NodeMCUs, Wemos, self-built units) running with RC140- Mega 2.0.0 dev8

adamski
Normal user
Posts: 2
Joined: 24 Oct 2017, 00:17

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#15 Post by adamski » 24 Oct 2017, 00:24

I too have this problem trying to flash a UK S20.
It's board version S20_EU_V1.3.

Each time I flash, it just completely locks up.

Upload using the latest included FlasgESP8266.exe - uploads - fails
I've also tried TASMOTA using Atom - works as it should
Compiling the Espeasy source in ATOM - uploads once I change board rate to 115200 - fails
Using Espressif Flash tool - fails to upload

Getting quite frustrating!
All suggestions welcome.

Thanks
Adam

adamski
Normal user
Posts: 2
Joined: 24 Oct 2017, 00:17

[Solved?]Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#16 Post by adamski » 24 Oct 2017, 22:11

After much googling and messing around, I have made it work.

It turns out the Sonoff design changed earlier this year to use an ESP8285 instead of the ESP8266.

Selecting the ESP8285 flash and it now loads correctly!

Hope this helps
Adam

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#17 Post by grovkillen » 24 Oct 2017, 23:00

That's great finding there Adam! I will try add that to the wiki.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

thomasx
Normal user
Posts: 2
Joined: 23 Oct 2017, 21:55

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#18 Post by thomasx » 25 Oct 2017, 21:19

Thank you very much for the information!
It did not send any data on the serial lines, it was completely death.
On the esp chit itself is just printed that it is a 8266.
But I flashed it with the 8285 settings and now everything works fine!
Thanks a lot!
I'm happy that I can use the s20 again.

MonkeyTown
Normal user
Posts: 25
Joined: 08 May 2016, 02:29

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#19 Post by MonkeyTown » 27 Oct 2017, 04:29

bobbybeans wrote:
09 Oct 2017, 19:38
sweet lord baby jesus! i got it to work with esp easy r147. I flashed it like normal but you brought up a good point of it needed to be flashed in "din". This however did not work. so i just went down the line and tried every single option I set SPI mode to "DOut" and it worked. the rest of them I tried didn't work.
Mate, you saved my sanity. THANK YOU!!!

After trying: R_147, Mega_2.0 several times, using Arduino IDE, then the delivered flasher, trying both QIO and DIO several times. It always flashed as I am used to, but after plugging it in, just dead S20.

DOut WORKS!

My boards are brand new S20_EU_V1.3 2017-2-16 with UK socket and still has ESP8266 on board. First thing I checked...

punxsu
Normal user
Posts: 1
Joined: 03 Nov 2017, 23:59

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#20 Post by punxsu » 04 Nov 2017, 00:24

My S20 is the 1.3 EU version. I've also flashed it several times using different versions (Espeasy R120 and R148) and tools (esptool.exe and Arduino IDE), and although the process seeemed to go fine, the access point did not show up after rebooting.
I was starting to think that I had a faulty unit until I found this thread. I finally got it working downloading ESPEasy_v2.0.0-dev12 and flashing it using FlashESP8266.exe and selecting the 8285 firmware (ESPEasy_v2.0.0-dev12_normal_8285.bin).

Thank you, Adam!

User avatar
dynamicdave
Normal user
Posts: 181
Joined: 30 Jan 2017, 20:25
Location: Hampshire, UK

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#21 Post by dynamicdave » 30 Nov 2017, 23:30

I've got the same problem trying to flash a couple of S20 Sonoff.
Never done this before!!

Tried all sorts of flashers/loaders and various firmware files.

I received 5-off Wemos D1 Mini devices in the same package as the S20s and they flashed with no problem at all.
The markings on the PCB says S20-EU-V1.3 date 2017-2-16
The chip has engravings saying it is an ESP8266.

Any help/guidance/devine wisdom would be much appreciated.

Cheers from David

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#22 Post by grovkillen » 01 Dec 2017, 05:48

You could try flashing it using 8255.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

User avatar
dynamicdave
Normal user
Posts: 181
Joined: 30 Jan 2017, 20:25
Location: Hampshire, UK

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#23 Post by dynamicdave » 01 Dec 2017, 09:50

I've got the same problem trying to flash a couple of S20 Sonoff.
I've used SonOff switches in the past, but never used the S20 before!!

Tried all sorts of flashers/loaders and various firmware files.
It seems as if the S20 has been flashed, but the ESP_easy_0 wifi never shows up.

I received 5-off Wemos D1 Mini devices in the same package as the S20s and they flashed with no problem at all.
The markings on the PCB says S20-EU-V1.3 date 2017-2-16
The chip has engravings saying it is an ESP8266.

Any help/guidance/devine wisdom would be much appreciated.

Cheers from David

User avatar
dynamicdave
Normal user
Posts: 181
Joined: 30 Jan 2017, 20:25
Location: Hampshire, UK

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#24 Post by dynamicdave » 01 Dec 2017, 09:58

grovkillen wrote:
01 Dec 2017, 05:48
You could try flashing it using 8255.
The markings on the chip says it's an ESP8266.

What are you suggesting?
1. Try flashing it with firmware for 8255, or
2. Flashing with the ESP8255 flasher tool

Reading all the above messages it sound as if lots of people are having this problem.

My S20s are for the UK mains plugs with code; S20-EU-V1.3 dated 2017-2-16

Any help/suggestions would be appreciated as I'm pulling my hair out!!!

Cheers from David

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#25 Post by grovkillen » 01 Dec 2017, 10:48

My suggestion is to flash it using the bin file for ESP8285 (sorry 'bout that typo) since the ESP8285 is equal to the ESP8266 except that the 8285 has 1MB built in mem.

The newer Sonoff seems to need other flash settings active, which the bin file for ESP8285 seems to have (please correct me if I'm wrong here...).
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

User avatar
dynamicdave
Normal user
Posts: 181
Joined: 30 Jan 2017, 20:25
Location: Hampshire, UK

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#26 Post by dynamicdave » 01 Dec 2017, 12:30

grovkillen wrote:
01 Dec 2017, 10:48
My suggestion is to flash it using the bin file for ESP8285 (sorry 'bout that typo) since the ESP8285 is equal to the ESP8266 except that the 8285 has 1MB built in mem.

The newer Sonoff seems to need other flash settings active, which the bin file for ESP8285 seems to have (please correct me if I'm wrong here...).
Thanks for your swift response.
I'll try it later today.
This morning I had a couple of SonOff Touch Switches arrive - it will be interesting to see if I can flash them - I think they do have ESP8285 chips inside them.

Cheers from David.

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#27 Post by grovkillen » 01 Dec 2017, 12:39

Regarding the Touch you should follow the wiki. They are covered with a guide on how to flash etc.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

User avatar
dynamicdave
Normal user
Posts: 181
Joined: 30 Jan 2017, 20:25
Location: Hampshire, UK

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#28 Post by dynamicdave » 01 Dec 2017, 18:15

grovkillen wrote:
01 Dec 2017, 12:39
Regarding the Touch you should follow the wiki. They are covered with a guide on how to flash etc.
BRILLIANT news to report to you.
Thanks to your suggestion, I've managed to get both S20 working.

Kind regards from David.

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#29 Post by grovkillen » 01 Dec 2017, 19:02

Great! Happy to have helped.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

bobbybeans
Normal user
Posts: 119
Joined: 26 Feb 2017, 17:30

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#30 Post by bobbybeans » 14 Dec 2017, 11:49

wow didn't know this thread was still going! yeah I can confirm mine has 8266 on it but the new ones I will try the 8285

kurczak2
Normal user
Posts: 1
Joined: 28 Feb 2018, 10:52

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#31 Post by kurczak2 » 28 Feb 2018, 11:30

Hi,
I am a new user. I just wanted to say that I had the same symptoms as described here. Flashing always successful, but later AP ESP_0 is missing. I tried different versions of Mega, 2.0, R120 .. - always the same result - wifi does not appear. Different flaschers. Finally, I used ESP Easy Flasher created by Grovkillen and the first time I was able to program my Sonoff TH10 v2.0. I have marked options:
"Post flash action",
"Halt app before flash"
"Force D-OUT"
I chose the firmware for ESP8285 - this chip is in Sonoff TH10 / 16 v2.0
I entered the details of my WiFi and IP address.
After pressing the "Flash ESP Easy FW" button my Sonoff was programmed. I unplugged Sonoff's power and plug it in again. I pressed the continuation button that appeared in the ESP Easy Flasher program. Over the serial connection WiFi details and IP address were transferred to Sonoff. After restarting, Sonoff has already started up connected to my WiFi! A huge thank you to Grovkillen for making this program - it saves a lot of stress to beginning users like me.

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3296
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#32 Post by grovkillen » 28 Feb 2018, 11:41

Wow, thank you for the feedback! :D
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

User avatar
Methuselah
Normal user
Posts: 45
Joined: 04 Feb 2018, 01:39
Location: Boston, MA

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#33 Post by Methuselah » 28 Feb 2018, 20:21

Shardan wrote:
06 Oct 2017, 18:26
The S20 is technically more or less same as the sonoff basic.
I have two Sonoff basics. The wifi chip is emprinted with "ESP8266EX" writing, but the only way I have gotten ESPEasy to work on it is to flash it with the 8285 image rather than the 8266 image.
N00b to the world of ESPEasy, but I've been programming since the days of punch cards and paper tape :)

User avatar
Ath
Normal user
Posts: 1
Joined: 10 Jun 2018, 12:06
Location: NL

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#34 Post by Ath » 10 Jun 2018, 12:18

Another struggler here.
Flashing my S20's didn't result in the device booting up correctly. Flashing the prebuilt bin files wouldn't work with the default flash tools, including the Espressif flasher...
After building the bin file myself using Arduino IDE, setting Board to Generic ESP8266 Module, Flash Mode to DOUT, and Flash Size to 1M (128 K Spiffs) I finally succeeded in flashing my Sonoff S20 devices (Chinese nock-offs, but fine quality altogether).

Thanks for all the tips I found here!

mortyone
Normal user
Posts: 1
Joined: 29 Nov 2018, 22:53

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#35 Post by mortyone » 29 Nov 2018, 23:03

As with everyone else, I've spent stupid hours trying to flash my Sonoff S20 too.

It's a UK plug, the board is printed with S20_EU_V1.3 2017-2-16 1882.

The chip has ESP8266 printed on it.

I got it working with ESPEasy_v2.0.0-dev9_normal_8285.bin, which I flashed using MODEMCU Firmware Flasher. I changed to DOUT!

For whatever reason, the chip has 8266 printed on it, however only the 8285 firmware works! Trying to use the 8266 binary just results in a dead device.

Thank you to the others in this thread for highlighting the 8255 issue with the newer UK S20 devices. :D

dampa
Normal user
Posts: 40
Joined: 19 Jul 2018, 01:48

Re: no wifi (esp_0) after flash on S20

#36 Post by dampa » 04 Jan 2019, 00:21

I use the CP2102 moduls USB-TTL connecter and plug the four pins to the correct header points on the S20.

One thing I discovered is that (for me) using the S20's
– S20's with versions < v1.3 - I need to connect TX-RX and RX-TX
– S20's with versions v1.3+ – I need to connect TX-TX and RX-RX.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests