First time query gpio status not working

Moderators: grovkillen, TD-er, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
mquevedob
Normal user
Posts: 9
Joined: 26 Mar 2020, 17:59

First time query gpio status not working

#1 Post by mquevedob » 26 Mar 2020, 18:03

Hello all

When I send an HTTP request to get a GPIO pin status for the 1st time after boot the answer is empty

It is only after setting status at least once that GPIO status request gets a valid response

Is there a reason for this?

Regards
Martin

User avatar
iron
Normal user
Posts: 108
Joined: 24 Sep 2016, 08:37
Location: Veria, Greece
Contact:

Re: First time query gpio status not working

#2 Post by iron » 26 Mar 2020, 18:38

Hello,

From what I remember this is specific to one GPIO (0?)

Have you tried the same on a different GPIO ?

-D
-D

Micha_he
Normal user
Posts: 140
Joined: 07 Feb 2018, 19:14

Re: First time query gpio status not working

#3 Post by Micha_he » 26 Mar 2020, 19:17

Have you set 'Send Boot State' in the switch-device ?

Otherwise the state is sent first, when it has changed.

mquevedob
Normal user
Posts: 9
Joined: 26 Mar 2020, 17:59

Re: First time query gpio status not working

#4 Post by mquevedob » 27 Mar 2020, 14:30

hi all

yes, i did set the boot state to output low... but i forgot to reboot
after rebooting it worked fine

thanks for your help

regards,
martin

mquevedob
Normal user
Posts: 9
Joined: 26 Mar 2020, 17:59

Re: First time query gpio status not working

#5 Post by mquevedob » 27 Mar 2020, 14:32

by the way... why is D0 not in the GPIO boot states ?

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3583
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: First time query gpio status not working

#6 Post by grovkillen » 27 Mar 2020, 15:38

ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

mquevedob
Normal user
Posts: 9
Joined: 26 Mar 2020, 17:59

Re: First time query gpio status not working

#7 Post by mquevedob » 27 Mar 2020, 16:30

i see
but it does not seem to be a problem when used as output, right ?

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3583
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: First time query gpio status not working

#8 Post by grovkillen » 27 Mar 2020, 16:59

No it's no problem, as long as you don't mind it being high during a reboot.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests