ILI9341 seems to work in new firmware

Moderators: grovkillen, TD-er, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
Quart
Normal user
Posts: 24
Joined: 16 Jul 2019, 10:08
Location: Sweden
Contact:

ILI9341 seems to work in new firmware

#1 Post by Quart » 05 May 2020, 17:35

I just read that the version mega-20200426 has support for ILI9341 displays
Has anyone tried it and maybe help howto wiring it up to a Vemos d1 mini?

User avatar
Ath
Normal user
Posts: 62
Joined: 10 Jun 2018, 12:06
Location: NL

Re: ILI9341 seems to work in new firmware

#2 Post by Ath » 23 May 2020, 17:00

Well, the documentation is quite easy to find using standard Google fu, this page is pretty clear: https://petergodwin.wordpress.com/2016/ ... 266-board/

I just hope you haven't waited (or held your breath) for an answer all these days... :D

Quart
Normal user
Posts: 24
Joined: 16 Jul 2019, 10:08
Location: Sweden
Contact:

Re: ILI9341 seems to work in new firmware

#3 Post by Quart » 23 May 2020, 22:51

Ath wrote:
23 May 2020, 17:00
Well, the documentation is quite easy to find using standard Google fu, this page is pretty clear: https://petergodwin.wordpress.com/2016/ ... 266-board/

I just hope you haven't waited (or held your breath) for an answer all these days... :D
Thanks :oops:

Wiki
Normal user
Posts: 223
Joined: 23 Apr 2018, 17:55

Re: ILI9341 seems to work in new firmware

#4 Post by Wiki » 24 May 2020, 13:11

Looking at the release notes:
[ILI9341] Move to custom build due to build size
I think in this case you have to build ESPEasy by your own....

TD-er
Core team member
Posts: 2621
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: ILI9341 seems to work in new firmware

#5 Post by TD-er » 24 May 2020, 13:15

Wiki wrote:
24 May 2020, 13:11
Looking at the release notes:
[ILI9341] Move to custom build due to build size
I think in this case you have to build ESPEasy by your own....
Not 100% sure if there is a 'custom' build included in the nightly build zip, but if there is, it may also be included in there.

Quart
Normal user
Posts: 24
Joined: 16 Jul 2019, 10:08
Location: Sweden
Contact:

Re: ILI9341 seems to work in new firmware

#6 Post by Quart » 24 May 2020, 14:14

Cant find it.
Too bad. I looked how I custum build a image but its to complicated for me.
Just have to wait until ILI9341 is included in image or try something else.
I only need a MQTT importer and the ILI9431 display to work.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests