ILI9341 seems to work in new firmware

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Message
Author
qwerty_21
Normal user
Posts: 7
Joined: 24 Apr 2021, 11:54

Re: ILI9341 seems to work in new firmware

#51 Post by qwerty_21 » 01 May 2021, 12:19

When i send command for example: control?cmd=tftcmd,clear,green

or: tft,txtfull,0,0,2,BLACK,Utomhus temperatur [imp#t] C

it shows on display: Utomhus temperatur [imp


I`m trying rule found in topic:

on Clock#Time=All,00:01 do //update every 1min

control?cmd=tft,txtfull,2,5,2,RED,[display#dimnik]

endon

But with this rule nothing happened


and json:

{"System":{
"Build":20112,
"Git Build":"",
"System Libraries":"ESP82xx Core 2843a5ac, NONOS SDK 2.2.2-dev(38a443e), LWIP: 2.1.2 PUYA support",
"Plugin Count":55,
"Plugin Description":"[Normal]",
"Local Time":"2021-05-01 12:07:44",
"Unit Number":0,
"Unit Name":"display",
"Uptime":13,
"Last Boot Cause":"Manual reboot",
"Reset Reason":"External System",
"Load":26.56,
"Load LC":253,
"CPU Eco Mode":"false",
"Heap Max Free Block":13776,
"Heap Fragmentation":12,
"Free RAM":15728


"Sensors":[
{
"DataAcquisition": [
{"Controller":1,
"IDX":0,
"Enabled":"false"
},
{"Controller":2,
"IDX":0,
"Enabled":"false"
},
{"Controller":3,
"IDX":0,
"Enabled":"false"
}],
"TaskInterval":60,
"Type":"Display - TFT 2.4 inches ILI9341 [TESTING]",
"TaskName":"tft",
"TaskDeviceNumber":95,
"TaskEnabled":"true",
"TaskNumber":1
},
{
"TaskValues": [
{"ValueNumber":1,
"Name":"dimnik",
"NrDecimals":2,
"Value":22.00
},
{"ValueNumber":2,
"Name":"Pec",
"NrDecimals":2,
"Value":22.50
},
{"ValueNumber":3,
"Name":"Value3",
"NrDecimals":2,
"Value":0.00
},
{"ValueNumber":4,
"Name":"Value4",
"NrDecimals":2,
"Value":0.00
}],
"DataAcquisition": [
{"Controller":1,
"IDX":0,
"Enabled":"false"
},
{"Controller":2,
"IDX":0,
"Enabled":"false"
},
{"Controller":3,
"IDX":0,
"Enabled":"false"
}],
"TaskInterval":60,
"Type":"Generic - MQTT Import",
"TaskName":"display",
"TaskDeviceNumber":37,
"TaskEnabled":"true",
"TaskNumber":2
}
],
"TTL":60000
}

Thanks
Regards

User avatar
Ath
Normal user
Posts: 880
Joined: 10 Jun 2018, 12:06
Location: NL

Re: ILI9341 seems to work in new firmware

#52 Post by Ath » 01 May 2021, 13:08

qwerty_21 wrote: 01 May 2021, 12:19 When i send command for example: control?cmd=tftcmd,clear,green

or: tft,txtfull,0,0,2,BLACK,Utomhus temperatur [imp#t] C

it shows on display: Utomhus temperatur [imp
It needs some extra quotes, as a space is also an argument separator:

Code: Select all

tft,txtfull,0,0,2,BLACK,"Utomhus temperatur [imp#t] C"
qwerty_21 wrote: 01 May 2021, 12:19 I`m trying rule found in topic:

on Clock#Time=All,00:01 do //update every 1min

control?cmd=tft,txtfull,2,5,2,RED,[display#dimnik]

endon

But with this rule nothing happened
The control?cmd= prefix should not be in the rules, that's the syntax for the ESP web server to handle commands, the rule should be like this:

Code: Select all

on Clock#Time=All,00:01 do //update every 1min
  tft,txtfull,2,5,2,RED,"[display#dimnik]"
endon
Quotes can be added here too, anticipating on extra text to be added ;)
/Ton

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests