Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
barneylejeune
Normal user
Posts: 1
Joined: 17 Jun 2018, 01:07

Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

#1 Post by barneylejeune » 17 Jun 2018, 01:15

What do I need to do to connect to BME280s to the same ESP8266 using ESP Easy? I want to monitor temperature, humidity and pressure both inside and outside and would like to do this by using two BME280s and a single ESP8266. Is this possible?

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3262
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

#2 Post by grovkillen » 17 Jun 2018, 05:10

ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

whatsupskip
Normal user
Posts: 92
Joined: 28 Feb 2018, 07:40

Re: Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

#3 Post by whatsupskip » 13 Jul 2018, 00:38

I don't suppose you know who took the pictures of the plastic box/case used in these pictures?
Particularly where was it purchased from.

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3262
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

#4 Post by grovkillen » 13 Jul 2018, 10:14

Yes it's my pictures ;) Here's the box I got>>
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

HomeJCL
Normal user
Posts: 62
Joined: 03 Feb 2018, 10:42

Re: Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

#5 Post by HomeJCL » 13 Jul 2018, 11:54

@Grovkillen

Am I wrong or do these enclosures have a cable hole on top and bottom ?
Belgium and land of ESP ... counting :D

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3262
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

#6 Post by grovkillen » 13 Jul 2018, 13:07

Not a cable hole per say but yes, holes. The plastic plug in the middle is to fixate the PCB inside the enclosure, not included with the enclosure.
Attachments
IMG_20180713_130557.jpg
IMG_20180713_130557.jpg (2.1 MiB) Viewed 919 times
IMG_20180713_130605.jpg
IMG_20180713_130605.jpg (2.07 MiB) Viewed 919 times
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

whatsupskip
Normal user
Posts: 92
Joined: 28 Feb 2018, 07:40

Re: Two BME280s on ESP8266 using ESP Easy

#7 Post by whatsupskip » 13 Jul 2018, 23:12

Thank you.

I spent over an hour looking for similar cases on Aliexpress and couldn't find any as good value or suitable as this one.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests