Shelly 2

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
blademckain
Normal user
Posts: 2
Joined: 11 Mar 2019, 07:33

Shelly 2

#1 Post by blademckain » 11 Mar 2019, 07:35

Is it possible to install esp easy on a shelly 2?
could esp easy also show the power ( power meter function ) used by a channel?

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3613
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: Shelly 2

#2 Post by grovkillen » 11 Mar 2019, 08:39

I think the Shelly 2 is using some serial relay chip which we haven't supported yet. @others, please fill me in on that one.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

User avatar
enesbcs
Normal user
Posts: 514
Joined: 18 Jun 2017, 11:02
Location: Békéscsaba, Hungary
Contact:

Re: Shelly 2

#3 Post by enesbcs » 11 Mar 2019, 09:51

grovkillen wrote: 11 Mar 2019, 08:39 I think the Shelly 2 is using some serial relay chip which we haven't supported yet. @others, please fill me in on that one.
Yes, the Shelly2 has an integrated MCP39F511 power monitoring IC next to the ESP8266. According the datasheet it has an UART communication interface.
https://www.smartnydom.pl/wp-content/up ... elly-2.png

lars_larson
Normal user
Posts: 6
Joined: 03 Nov 2018, 21:37

Re: Shelly 2

#4 Post by lars_larson » 10 Feb 2020, 21:52

Is there any solution?

TD-er
Core team member
Posts: 3166
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Shelly 2

#5 Post by TD-er » 10 Feb 2020, 22:19

For ESPEasy not yet.

In the past I had some contacts at Shelly.
In the beginning they were very quick to respond to questions, but all of a sudden not any reply any more.
Apparently ESPEasy is not interesting to them, maybe also because they have their own platform?

To be honest I have been too busy with other issues at ESPEasy, so I am not sure it would have been implemented at this point if I had those modules myself. (not sure how long those Shelly 2 versions have been for sale ?)

lars_larson
Normal user
Posts: 6
Joined: 03 Nov 2018, 21:37

Re: Shelly 2

#6 Post by lars_larson » 23 Apr 2020, 13:55

TD-er wrote: 10 Feb 2020, 22:19 (not sure how long those Shelly 2 versions have been for sale ?)
Does it mean that for shelly 1 or shelly 2.5 the power messurement would be possible in ESPEasy?

TD-er
Core team member
Posts: 3166
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Shelly 2

#7 Post by TD-er » 23 Apr 2020, 15:13

lars_larson wrote: 23 Apr 2020, 13:55
TD-er wrote: 10 Feb 2020, 22:19 (not sure how long those Shelly 2 versions have been for sale ?)
Does it mean that for shelly 1 or shelly 2.5 the power messurement would be possible in ESPEasy?
If the chip they use is available as plugin in ESPEasy, then yes.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests