(solved - user error) sendto sendhttp no eventvalue data send

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
riker1
Normal user
Posts: 322
Joined: 26 Dec 2017, 18:02

(solved - user error) sendto sendhttp no eventvalue data send

#1 Post by riker1 » 17 Apr 2019, 21:11

Hi

I am unsing sendto
and sendhttp

but the eventvalues are not send.

Code: Select all

  sendTo 149,event,disp_kt=[esp01_178_Temp#esp01_178_Temp]
   SendToHTTP 192.168.0.149,/control?cmd=event,http_kt=99
tried it wix fix value and variable from device.

what am I doing wrong

log shows:

Code: Select all

197048: ACT  : sendTo 149,event,disp_kt=
197060: Command: sendto
197127: ACT  : SendToHTTP 192.168.0.149,/control?cmd=event,http_kt=99
197140: Command: sendtohttp


...

46081: EVENT: esp01_178_Temp#esp01_178_V_Temp=-28.81
46112: ACT  : timerset,2,2
46124: Command: timerset
46145: ACT  : sendTo 149,event,var_kt=
46157: Command: sendto
46243: ACT  : Publish esp01_23_115_KT/Event-device-upd,http_kt= um -192.168.10.115-2019-04-17 21:10:31
46256: Command: publish

Thanks T
Last edited by riker1 on 29 Apr 2019, 12:13, edited 1 time in total.

User avatar
schnurzel59
Normal user
Posts: 32
Joined: 18 Feb 2019, 12:41
Location: Germany
Contact:

Re: sendto sendhttp no eventvalue data send

#2 Post by schnurzel59 » 28 Apr 2019, 11:54

Hi,
Your information is a bit short. If you do not have a solution, you should describe a few more things.
"ACT: sendTo 149, event, disp_kt =" shows that your "[esp01_178_Temp # esp01_178_Temp]" must be incorrect.
Otherwise there would have to be a value after "... disp_kt =".

Why "SendToHTTP"?
"SendTo 1,event,http_kt=99" is fully functional.
on sendetest do
taskvalueset,2,1,86345 //Device 2.1 Name: "test" value: "State"
sendTo 1,event,disp_kt,[test#State]
SendTo 1,event,http_kt=999
Endon
7512176: ACT : taskvalueset,2,1,86345
7512186: Command: taskvalueset
7512196: ACT : sendTo 1,event,disp_kt,86345
7512208: Command: sendto
7512275: ACT : SendTo 1,event,http_kt=999
7512285: Command: sendto
Result:Image
Attachments
sendto.jpg
sendto.jpg (26.61 KiB) Viewed 318 times
Greetings Martin

Oh God, my English is horrible.

riker1
Normal user
Posts: 322
Joined: 26 Dec 2017, 18:02

Re: sendto sendhttp no eventvalue data send

#3 Post by riker1 » 29 Apr 2019, 12:11

Hi Martin,

thanks

I found an issue - as you said - in the device variable.

so mainly it is an user error

sendto is working.

Thanks very much
T

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests