Empty response

Moderators: grovkillen, TD-er, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
WimW
Normal user
Posts: 2
Joined: 19 May 2020, 08:39

Empty response

#1 Post by WimW » 19 May 2020, 10:04

Hello all,

I'm getting empty responses while contacting the ESP at its assigned IP address from a browser. Ping response is good. Any ideas on how to determine why this happens?

This started just after setting up a new NodoMCU with the ESP147 firmware as per instructions from the OpenTherm Gateway website (http://otgw.tclcode.com/) and the instructions delivered with those products. The ESP now receives a correct IP address (192.168.1.14) from the router and it listens. An IP scanner finds it there with the name I gave it in the settings. When I browse to http://192.168.1.14 however, I get an "empty response".

Further configuration and using the built-in tools is now impossible. I tried reflashing it but that does not restore the initial behaviour of the chip (where it behaves as an access point).

The firmware came with an "esptool.exe" on which I can find no documentation, and which doesn't provide any information itself. I may have missed a pretty obvious connection because documentation generally seems quite extensive, but I really can't piece it together myself. Any pointers on how to use this tool would also be greatly appreciated.

Kind regards,

Wim

TD-er
Core team member
Posts: 2622
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Empty response

#2 Post by TD-er » 19 May 2020, 10:40

Can you try a bit more recent firmware version?
See: https://github.com/letscontrolit/ESPEasy/releases
There have been roughly 300 new builds since.

WimW
Normal user
Posts: 2
Joined: 19 May 2020, 08:39

Re: Empty response

#3 Post by WimW » 19 May 2020, 12:49

Hello TD-er,

Thank you for your quick reply. The newer firmware works fine and it seems to interface with the OTGW correctly as well.

I guess the instructions to use that specific, older version are outdated.

Kind regards,

Wim

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 12 guests