New gas meter P1 wifi gateway

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
BertB
Normal user
Posts: 1043
Joined: 25 Apr 2015, 14:39

New gas meter P1 wifi gateway

#1 Post by BertB » 08 Nov 2020, 14:48

I use the P1 wifi gateway as a sensor to Domoticz for quite some time. That worked very well up untill i got a new gas meter earlier this week.
The new meter does not show up in Domoticz. All i see is the old meter, which also appears in the smart meter, next to the new gas meter.

One of the Domoticz guys suggested, the new meter is on a differend SBUS channel and so I looked at the raw data.
Now the new gas meter presents its data, starting with 0-2:24.2.1 etc.

Is it possible to forward this to Domoticz too?

User avatar
Ath
Normal user
Posts: 691
Joined: 10 Jun 2018, 12:06
Location: NL

Re: New gas meter P1 wifi gateway

#2 Post by Ath » 08 Nov 2020, 16:37

ESPEasy P1 gateway doesn't do any filtering on the data, it just 'blindly' forwards the output from the meter to the receiver. Maybe Domoticz supports only 1 gas meter per P1 connection?
Or maybe the utilities guy that installed the new meter should have reset your smart meter, and then reconnect the new gas meter?
/Ton

BertB
Normal user
Posts: 1043
Joined: 25 Apr 2015, 14:39

Re: New gas meter P1 wifi gateway

#3 Post by BertB » 11 Nov 2020, 16:53

Thank you for your answer.
I will ask Domoticz again how to proceed.
The meter guy probably will not return to reset the meter, I think.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests