Deep-Sleep in latest builds on ESP-01 not work !?

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
Micha_he
Normal user
Posts: 151
Joined: 07 Feb 2018, 19:14
Location: Helmstedt, Germany

Deep-Sleep in latest builds on ESP-01 not work !?

#1 Post by Micha_he » 05 Mar 2018, 10:05

I've flashed the PUYA_1024_VCC-image from 'Release v2.0-20180228' (20180227 has the same problem) on one of my (previously erased) ESP-01.

Simple config, only name, unit#, MQTT-server and 'Sleep enable' ! No external connection, only power and CH_PD.
But the ESP doesn't go to (deep-)sleep mode.

Same test with the old R147 shows, that the chip is ok and go into deep-sleep until next reset.
Is the sleep-mode broken in the newer versions ?

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3612
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: Deep-Sleep in latest builds on ESP-01 not work !?

#2 Post by grovkillen » 05 Mar 2018, 10:16

The PUYA bin might not be ready for deployment since we're still in the process of write the flash in the best possible way.... so please open an issue on GitHub for this.
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

Micha_he
Normal user
Posts: 151
Joined: 07 Feb 2018, 19:14
Location: Helmstedt, Germany

Re: Deep-Sleep in latest builds on ESP-01 not work !?

#3 Post by Micha_he » 15 Mar 2018, 15:39

News to this problem:

The code...

Code: Select all

  pinMode(16,INPUT_PULLUP);
  if (!digitalRead(16))
    return false;
of function isDeepSleepEnabled() from the Misc.ino is always FALSE while powering not with batteries.
I also can't measure a high signal, direct at pin GPIO16 (pin #8) of the ESP8266.
Maybe a not-working internal pullup on my ESP's ? But why is it working with R147?

Micha_he
Normal user
Posts: 151
Joined: 07 Feb 2018, 19:14
Location: Helmstedt, Germany

Re: Deep-Sleep in latest builds on ESP-01 not work !?

#4 Post by Micha_he » 16 Mar 2018, 08:58

A question (reference: https://www.esp8266.com/wiki/doku.php?i ... llocations):

There stands: "GPIO16 can be INPUT, OUTPUT, or INPUT_PULLDOWN_16...."

How should the ESPEasy-code (isDeepSleepEnabled() from the Misc.ino) work, if INPUT_PULLUP on GPIO16 not exists?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 24 guests