Very simple Temperature rule from Wiki not working?

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
User avatar
EDsteve
Normal user
Posts: 56
Joined: 11 May 2018, 21:13

Very simple Temperature rule from Wiki not working?

#1 Post by EDsteve » 28 Dec 2018, 10:19

Hi,
i just tried to make some sort of thermostat. These are my devices:
ter.JPG
ter.JPG (62.68 KiB) Viewed 2072 times
And this is my rule same as you can find in the wiki:

Code: Select all

on [tempsolar]#Temperature>20 do
   GPIO,13,1
endon
Wiki:
ex.JPG
ex.JPG (15.72 KiB) Viewed 2072 times
But even the temp is over 20. The Value of the GPIO13 always stays at 0.

I am not a friend o the rules because i m no coder.. but how can i even mess up the most simple thing?

User avatar
dynamicdave
Normal user
Posts: 230
Joined: 30 Jan 2017, 20:25
Location: Hampshire, UK

Re: Very simple Temperature rule from Wiki not working?

#2 Post by dynamicdave » 28 Dec 2018, 10:24

Your question is very similar to the one I answered last night.
Have a look at this link...

http://www.letscontrolit.com/forum/view ... f=6&t=6228

Cheers from David

User avatar
iron
Normal user
Posts: 136
Joined: 24 Sep 2016, 08:37
Location: Veria, Greece
Contact:

Re: Very simple Temperature rule from Wiki not working?

#3 Post by iron » 28 Dec 2018, 10:40

Shouldn't it be :

On tempsolar#Temperature>20 do

instead of :

On [tempsolar]#Temperature>20 do

?

-D
-D

User avatar
EDsteve
Normal user
Posts: 56
Joined: 11 May 2018, 21:13

Re: Very simple Temperature rule from Wiki not working?

#4 Post by EDsteve » 28 Dec 2018, 10:53

iron wrote: 28 Dec 2018, 10:40 Shouldn't it be :

On tempsolar#Temperature>20 do

instead of :

On [tempsolar]#Temperature>20 do

?

-D
Indeed... It's always the small thing things. Thanks. Works now.
Maybe it's time to update the wiki. Two people struggled with it within two days.

dynamicdave wrote: 28 Dec 2018, 10:24 Your question is very similar to the one I answered last night.
Have a look at this link...

http://www.letscontrolit.com/forum/view ... f=6&t=6228

Cheers from David
Thanks for the link. Yes. That works too. Also good to have the timers if needed.

User avatar
grovkillen
Core team member
Posts: 3621
Joined: 19 Jan 2017, 12:56
Location: Hudiksvall, Sweden
Contact:

Re: Very simple Temperature rule from Wiki not working?

#5 Post by grovkillen » 28 Dec 2018, 11:31

EDsteve wrote: 28 Dec 2018, 10:53
iron wrote: 28 Dec 2018, 10:40 Shouldn't it be :

On tempsolar#Temperature>20 do

instead of :

On [tempsolar]#Temperature>20 do

?

-D
Indeed... It's always the small thing things. Thanks. Works now.
Maybe it's time to update the wiki. Two people struggled with it within two days.

dynamicdave wrote: 28 Dec 2018, 10:24 Your question is very similar to the one I answered last night.
Have a look at this link...

http://www.letscontrolit.com/forum/view ... f=6&t=6228

Cheers from David
Thanks for the link. Yes. That works too. Also good to have the timers if needed.
I'm moving the wiki to read the docs. We are abandoning the wiki in order to have a good versioning of the docs.

https://espeasy.readthedocs.io/en/lates ... Rules.html
ESP Easy Flasher [flash tool and wifi setup at flash time]
ESP Easy Webdumper [easy screendumping of your units]
ESP Easy Netscan [find units]
Official shop: https://firstbyte.shop/
Sponsor ESP Easy, we need you :idea: :idea: :idea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 18 guests