Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, Voyager, BertB, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
hknobbe
New user
Posts: 6
Joined: 29 Mar 2024, 11:54

Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#1 Post by hknobbe » 29 Mar 2024, 12:02

Goedemorgen Allen,

Ik heb vorige week een 868 Mhz RFLink set ontvangen van Nodo-Shop.

Met het installeren etc geen problemen ondervonden, echter toen ik deze aan homeassistant gekoppeld had, viel het mij op dat mijn Egardia sensoren (die zouden moeten werken met RFLink) niet gevonden worden gevonden/ontvangen.
Ik heb een aantal verschillende dingen geprobeerd (ander versie, debug via RFLoader (zie debug hieronder) maar ik kreeg ze niet aan de praat.

Wat mij tijdens het testen wel op viel, maar niet weet of dit een raar is, is dat al mijn 433MHZ sensoren wel ontvangen worden (het zij met heel slecht bereik (lees 2 meter).
Ik heb contact gehad met Nodo-Shop, zij geven aan dat ik inderdaad het juiste receiver en de juiste antenne ontvangen heb.

Ik zou even niet weten waar ik nu verder zou kunnen gaan zoeken om de boel verder te debuggen, wellicht hebben jullie een idee of ervaring met deze combinatie van hardware.

Alvast bedankt,
Met vriendelijke groet,
Henk-Jan

DEBUG:

Code: Select all

20;00;Nodo RadioFrequencyLink - RFLink Gateway V1.1 - R51
10;version;
20;01;VER=1.1;REV=51;BUILD=01;
10;status;
20;02;STATUS;RF433/868=ON;NodoNRF=OFF;Milight=OFF;LivingColors=OFF;Ansluta=OFF;GPIO=OFF;BLE=OFF;Mysensors=OFF;
10;rfdebug=on;
20;03;RFDEBUG=ON;
Dit is alles wat er in beeld komt/blijft, zelfs met triggeren van de Egardia sensoren (RX-Led op board gaat ook niet branden).

bidrohini
Normal user
Posts: 105
Joined: 03 Nov 2022, 16:24

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#2 Post by bidrohini » 29 Mar 2024, 14:05

Hallo, welke voeding gebruik je voor de RFlink? Soms veroorzaakt een onvoldoende stroomvoorziening dergelijke problemen.

hknobbe
New user
Posts: 6
Joined: 29 Mar 2024, 11:54

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#3 Post by hknobbe » 29 Mar 2024, 14:31

bidrohini wrote: 29 Mar 2024, 14:05 Hallo, welke voeding gebruik je voor de RFlink? Soms veroorzaakt een onvoldoende stroomvoorziening dergelijke problemen.
Ik heb de Arduino aangesloten op een usb poort zonder extra voeding.

Goede tip, ik ga eens kijken wat een extra power adapter voor verschil maakt!

bidrohini
Normal user
Posts: 105
Joined: 03 Nov 2022, 16:24

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#4 Post by bidrohini » 29 Mar 2024, 14:58

Voordat u een voeding selecteert, kijkt u goed naar de specificaties van de RFlink.

hknobbe
New user
Posts: 6
Joined: 29 Mar 2024, 11:54

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#5 Post by hknobbe » 29 Mar 2024, 15:28

bidrohini wrote: 29 Mar 2024, 14:58 Voordat u een voeding selecteert, kijkt u goed naar de specificaties van de RFlink.
Waar doel je precies op met de specificaties van de RFLink?
Het is een compleet pakket wat ik bij Nodo-shop gekocht heb. Zover ik weet heb ik alleen een voeding nodig voor de Arduino Mega? Of mis ik nu iets?

hknobbe
New user
Posts: 6
Joined: 29 Mar 2024, 11:54

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#6 Post by hknobbe » 01 Apr 2024, 17:44

Externe stroom toevoegen mocht niet helpen, situatie blijft onveranderd.

Zijn er nog andere tips?

Merci!

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 789
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#7 Post by Stuntteam » 01 Apr 2024, 19:54

>Wat mij tijdens het testen wel op viel, maar niet weet of dit een raar is, is dat al mijn 433MHZ sensoren wel ontvangen worden (het zij met heel slecht bereik (lees 2 meter).

Ik heb geen idee wat je precies voor hardware gebruikt, maar...
Als je een 868mhz ontvanger hebt dan ontvang je daar geen 433mhz sensoren mee, ook niet als deze heel dicht bij staan.
Omgekeerd (dus 433mhz ontvanger en 868mhz sensoren) werkt ook niet.

Welke (merk en type) 433mhz sensoren heb je die wel ontvangen worden?
Wat is de type aanduiding op de RF module?
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hknobbe
New user
Posts: 6
Joined: 29 Mar 2024, 11:54

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#8 Post by hknobbe » 01 Apr 2024, 20:20

Ik heb het complete setje van NODO-SHOP gekocht;
https://www.nodo-shop.nl/en/rflink-/168 ... kabel.html

Op de transceiver staat: RTX-MID-868

Ik heb ook zover ik weet een 868 set gekocht, hier heb ik zelfs nog contact over gehad met de winkel voor ik naar het forum hier kwam. Hij heeft aan de hand van foto’s beoordeeld dat ik de juiste 868 mhz hardware gekregen had (zoals ik besteld had).

De sensoren doen het doen zijn:
Sonoff pir2

Alle e-tiger deur/raam sensoren (heb beide generaties).
Beide pir sensoren (pet friendly en de gewone)
En hun brandalarmen.

Met al deze sensoren is het dus wel zo dat verder dan 2 meter naast de ontvanger ze ook niet werken.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 789
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#9 Post by Stuntteam » 02 Apr 2024, 16:45

hknobbe wrote: 01 Apr 2024, 20:20 Op de transceiver staat: RTX-MID-868
Dat moet volgens het label inderdaad de 868mhz zijn.
hknobbe wrote: 01 Apr 2024, 20:20 De sensoren doen het doen zijn:
Sonoff pir2
Alle e-tiger deur/raam sensoren (heb beide generaties).
Beide pir sensoren (pet friendly en de gewone)
En hun brandalarmen.
Zijn dat allemaal 433mhz sensoren?
Ik ontvang hier geen enkel 433mhz signaal (en heb er voldoende om te testen) met de RTX-MID-868.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hknobbe
New user
Posts: 6
Joined: 29 Mar 2024, 11:54

Re: Problemen met 868 MHZ (Egardia/Woonveilig)

#10 Post by hknobbe » 02 Apr 2024, 17:49

Stuntteam wrote: 02 Apr 2024, 16:45 Zijn dat allemaal 433mhz sensoren?
Ik ontvang hier geen enkel 433mhz signaal (en heb er voldoende om te testen) met de RTX-MID-868.
Ja, op de sticker achter op (of in de handleiding) staat dat ze 433 MHz zijn.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests