Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

Dutch support forum, post can be done in Dutch
Je mag hier in het Nederlands posten!

Moderators: rtenklooster, Voyager, BertB, Stuntteam

Post Reply
Message
Author
hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#11 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 18:11

Schakelaar opnieuw aangesloten en het werkt nu als lamp goed alleen als ik blinds selecteer doet ie niks meer nog suggesties?

Ik heb Blinds, Blinds inverted en Vemetian blinds eu getest

Zit inmiddels op Domoticz
Version: 3.6959
Build Hash: 16cba56
Compile Date: 2017-03-15 12:21:36

RFLink:
RFLink Gateway USB
Version: 46.0

Na deze update kan ik wel blinds selecteren:-) Problemen opgelost iedereen blij ik zeker :D

Dank voor de hulp en de tips. Blijft alleen nog en vraag hoe je nu precies genoemde deursensor toevoegt aan flink gateway.

Voyager
Normal user
Posts: 59
Joined: 15 Apr 2015, 14:25

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#12 Post by Voyager » 15 Mar 2017, 20:16

Welke deursensor is dat?

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#13 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 20:35

klikaanklikuit deursensor AMST-606

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 658
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#14 Post by Stuntteam » 15 Mar 2017, 20:46

Die word automatisch gedetecteerd.
Je zou um dus onder [instellingen,apparaten] terug moeten vinden mits je onder [instellingen, instellingen] een vinkje hebt staan bij "Accepteer nieuwe Hardware/Sensoren"
Of druk op de rode "toelaten voor 5 minuten" knop in dat scherm en trigger binnen 5 minuten de deur sensor.
Vervoglens de groene pijl om um toe te voegen aan de schakelaar tabblad.
Daarna aanpassen naar deur contact
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

hw35nl
Normal user
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2017, 19:58

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#15 Post by hw35nl » 15 Mar 2017, 21:00

Oké werkt nu ook thanks

manjh
Normal user
Posts: 471
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#16 Post by manjh » 26 Mar 2017, 17:13

Ik ben de laatste dagen aan het vechten met mijn SUN650 devices. Ik had ze als "blinds" in gebruik in Domoticz, maar dat werkt niet meer.
Heb van alles geprobeerd, uiteindelijk gewoon start/stop als device type gekozen.
Het gekke is dat de signalen C1 en C3 goed werken, maar C2 vertikt het.
Heb al geprobeerd om handmatig een device te maken, en ook om hem met de afstandsbediening in te leren.
Wat ik ook doe, C2 weigert. Met de afstandsbediening kan ik hem wel gewoon inleren.

Is er een manier om device type "blinds" te gebruiken, eventueel via de truc zoals hierboven beschreven?
Hoe krijg ik een 'oud" type KAKU hiermee?

manjh
Normal user
Posts: 471
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#17 Post by manjh » 26 Mar 2017, 17:33

Hmmm... weet niet hoe het komt, maar het probleem heeft zichzelf opgelost... ik kan nu alles bedienen met type "blinds".
Ben ook even aan het spelen geweest met de Venetian Blinds (vanwege die stopknop), maar afhankelijk van US of EU type, werkt de stop alleen goed bij omhoog of bij omlaag.
Voor de KAKU stop je de beweging door het laatste commando te herhalen.

Maar: geen issue, ik gebruik gewoon 'blinds" en kan hem stoppen door gewoon het laatste commando nogmaals te geven!

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 658
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#18 Post by Stuntteam » 26 Mar 2017, 19:47

Klopt.. de STOP werkt alleen bij apparaten die ook echt een stop (naast op/neer) hebben..
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

manjh
Normal user
Posts: 471
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#19 Post by manjh » 27 Mar 2017, 09:37

Bij de KAKU schakelaars is een "stop" gewoon herhalen van het laatstgegeven commando.
Dus als je het rolluik omlaag laat bewegen, dan is nogmaals "omlaag" gewoon de stop.

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 658
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#20 Post by Stuntteam » 27 Mar 2017, 09:56

Klopt, maar het gaat in dit geval om een derde en specifieke stop functie..
alleen dan werkt venetian blinds met stop naar behoren
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

manjh
Normal user
Posts: 471
Joined: 08 Feb 2016, 11:22

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#21 Post by manjh » 28 Mar 2017, 13:10

Kun je in de code van het "blinds" device niet het laatst gegeven commando opzoeken, en dat nogmaals sturen? Dan zou je een heel eenvoudige implementatie van de stop-kop hebben!

User avatar
Stuntteam
Site Beheer
Posts: 658
Joined: 27 Jan 2016, 16:46

Re: Schakelaar voor rolluiken 433Mhz

#22 Post by Stuntteam » 28 Mar 2017, 15:13

Nee, probleem is dat je niet weet of een commando daadwerkelijk is aangekomen bij de ontvanger.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest