ESP8266 lost connection

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
Koenig
Normal user
Posts: 4
Joined: 16 Jun 2019, 11:20

ESP8266 lost connection

#1 Post by Koenig » 27 Aug 2019, 11:18

I have a problem with an ESP8266. He loses the wireless connection every now and then, although the reception is strong enough. He is then partially unavailable for several hours and can not be pinned. The LED indicates that it is fully connected. I've only been able to solve the problem by resetting it by hardware, but it keeps coming up. I have also flashed it several times. That does not solve the problem either. Sleep mode is disabled (= 0). Does anyone have an idea what it can be?

User avatar
ThomasB
Normal user
Posts: 400
Joined: 17 Jun 2018, 20:41
Location: USA

Re: ESP8266 lost connection

#2 Post by ThomasB » 27 Aug 2019, 17:04

A developer (TD-er) made some recent changes that improve WiFi reconnects. So try the latest Mega build.

If the problem persists then try a different power supply adapter, even if you have done that before.

- Thomas

Hairyloon
Normal user
Posts: 42
Joined: 19 Dec 2018, 00:30

Re: ESP8266 lost connection

#3 Post by Hairyloon » 27 Aug 2019, 18:44

ThomasB wrote:
27 Aug 2019, 17:04
So try the latest Mega build.
Could I trouble you for a link to that please?

TD-er
Core team member
Posts: 1456
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: ESP8266 lost connection

#4 Post by TD-er » 27 Aug 2019, 23:08


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest