Simulating a switch input

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
User avatar
dynamicdave
Normal user
Posts: 167
Joined: 30 Jan 2017, 20:25
Location: Hampshire, UK

Simulating a switch input

#1 Post by dynamicdave » 31 Aug 2019, 21:04

Has something changed recently with the Switch plugin ???

I used to be able to send an event (from Node-RED vai MQTT) to trigger a rule that would toggle a GPIO pin.
So I could (remotely) check if the input was working.

I also used a Switch plugin to check the state of an input (on the same pin) (this was in fact an infra-red detector).

What happens now is... the switch input works fine UNTIL I do a remote test then it fails to work anymore until I reboot the Wemos.

Seems like the GPIO command is messing-up the input mechanism.

Any advice would be much appreciated.

Regards, David

TD-er
Core team member
Posts: 1456
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Simulating a switch input

#2 Post by TD-er » 01 Sep 2019, 00:37

Well, not "recently"
It looks like some changes made around Christmas last year.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 21 guests