Pulse sensor

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
xva
Normal user
Posts: 1
Joined: 26 Nov 2019, 15:48

Pulse sensor

#1 Post by xva » 26 Nov 2019, 16:02

Hi all,
I would know if I can use this hardware:
https://www.sparkfun.com/products/11574
It seems to me that with Easpeasy I can only read the analogical input every 1 sec. It's a large time to capture the peak level.
So I don't understand how I can capture the peak level and the time distance between two peaks.
Thanks in advance for every answer.
Graziano

User avatar
ThomasB
Normal user
Posts: 444
Joined: 17 Jun 2018, 20:41
Location: USA

Re: Pulse sensor

#2 Post by ThomasB » 26 Nov 2019, 20:10

To use that sensor (without additional hardware) would require that you write a custom plugin for it.

If you don't mind adding more hardware you might be able to use the pulse counter plugin to make simple BPM measurements. This would require a comparator chip to condition the analog output into a 3V logic level that triggers the counter plugin on each signal rise.

- Thomas

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests