Why Wifi webgui cannot connect most of the time?

Moderators: grovkillen, Stuntteam, TD-er

Post Reply
Message
Author
dony71
Normal user
Posts: 16
Joined: 25 Apr 2018, 20:01

Why Wifi webgui cannot connect most of the time?

#1 Post by dony71 » 10 Jan 2020, 02:20

I'm using latest release ESPEasy 20191208
Wifi is connected and I don't see any strange in serial log but why webgui cannot be reached most of the time?
I have erase blank flash memory and reflash, but problem still exist
Router is behind firewall, but is it matters since I just want to connect device locally
Anybody experience the same?

dony71
Normal user
Posts: 16
Joined: 25 Apr 2018, 20:01

Re: Why Wifi webgui cannot connect most of the time?

#2 Post by dony71 » 10 Jan 2020, 03:08

From the router, I notice device connected at TXrate and RXrate 1Mbps all the time
Any hints why?

TD-er
Core team member
Posts: 2044
Joined: 01 Sep 2017, 22:13
Location: the Netherlands
Contact:

Re: Why Wifi webgui cannot connect most of the time?

#3 Post by TD-er » 11 Jan 2020, 00:05

It is just guessing, but you may want to check the following:
- Orientation of the WiFi module (its antenna) compared to the antenna orientation in the access point
- Metal (or water like a finger) in the neighborhood of the ESP antenna
- Force the ESP module in B/G mode
- send pings from another host to that node (will prevent the ESP going into sleep)
- Check stability of power supply
- Change WiFi channel on access point
- test other node. (there is some serious crap out there, sometimes even between batches from the same seller)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 6 guests