Search found 55 matches

by sentinel
04 Sep 2019, 17:18
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: rule: is it possible to use another ESP module sensor value in test condition ?
Replies: 2
Views: 5322

Re: rule: is it possible to use another ESP module sensor value in test condition ?

Consider also the following: esp-1 (ip address: 192.168.1.101) has the sensor and esp-2 (ip address: 192.168.1.102) controls the water valve. You can the create the following rules: esp-1 Rule: on moistureSensor#value=123 do SendToHTTP 192.168.1.102,80,/control?cmd=event,openValve endon esp-2 Rule: ...
by sentinel
02 Feb 2019, 10:57
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESP Easy documentation review
Replies: 3
Views: 568

ESP Easy documentation review

Hi grovkillen,

I have read the documentation and I have made some comments, I hope you will find useful. I made the comments in the pdf file. Shall I upload it here for you to take a look (the file size is 50Mb)?
by sentinel
04 Oct 2018, 18:05
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

you are welcome :D
by sentinel
02 Oct 2018, 18:38
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

you can try the following: Add the following Rule on unit#1 (which has the BME280 sensor): on sendData do SendToHTTP 192.168.0.7,80,/control?cmd=7dt,[bme280#temp] endon And add the following Rules on unit#2 (which has the display): on WiFi#Connected do sendToHTTP 192.168.0.6,80,/control?cmd=event,se...
by sentinel
21 May 2018, 13:02
Forum: ESP Easy: Software
Topic: SendToHTTP rule
Replies: 12
Views: 3965

Re: SendToHTTP rule

did you sort this out? the SendToHTTP command doesn't have a comma ',' after the command. See the wiki . If you install wireshark and apache on your computer, you can perhaps try to send the command to your computer's IP. And then use wireshark to see the command. Or try sending a simpler command wi...
by sentinel
02 May 2018, 21:48
Forum: ESP Easy: Software
Topic: Adding a new device type
Replies: 5
Views: 1610

Re: Adding a new device type

you can take a look at the ESPEasyDevelopment page and also in the file "_Pxxx_PluginTemplate.ino" which is included in the source files and contains information on how plugins are implemented.
by sentinel
27 Apr 2018, 19:59
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESPFinder
Replies: 16
Views: 3668

Re: ESPFinder

excellent 8-)
by sentinel
26 Apr 2018, 21:21
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESPFinder
Replies: 16
Views: 3668

Re: ESPFinder

Thanks! It works :)
Can I ask something:
when I start the gui, it shows nothing. After I click on Refresh, I get the list of devices. Is this normal?

Thanks again for the implementation and your support!
by sentinel
25 Apr 2018, 20:57
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESPFinder
Replies: 16
Views: 3668

Re: ESPFinder

yes, here it is: $ ifconfig enp11s0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B) Interru...
by sentinel
24 Apr 2018, 20:46
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESPFinder
Replies: 16
Views: 3668

Re: ESPFinder

Thanks again for your reply. I'm afraid it doesn't work :( The GUI starts but nothing is displayed. And when I click on "Refresh", I get a lot of errors: Process Process-1: Traceback (most recent call last): Process Process-2: File "/usr/lib/python3.5/multiprocessing/process.py", line 249, in _boots...
by sentinel
23 Apr 2018, 20:52
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESPFinder
Replies: 16
Views: 3668

Re: ESPFinder

Hi, I downloaded multiprocessing-2.6.2.1.tar.gz and the INSTALL.txt says: "Python 2.6 and newer versions already come with multiprocessing." When trying to install it (using sudo pip3 install multiprocessing) the error I get is: Traceback (most recent call last): File "<string>", line 1, in <module>...
by sentinel
22 Apr 2018, 21:05
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESPFinder
Replies: 16
Views: 3668

Re: ESPFinder

Thanks for your reply. I tried what you proposed - I have the latest versions (the message I get is "Requirement already up-to-date"). I have python 3.5.2 and pip 10.0.1.
The installation of "multiprocessing" fails.
There is something in my installation which is outdated or missing.
by sentinel
21 Apr 2018, 17:07
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: ESPFinder
Replies: 16
Views: 3668

Re: ESPFinder

I tried installing espfinder, but I'm getting errors when executing "sudo pip3 install multiprocessing ctypes itertools contextlib". The error is:
Command "python setup.py egg_info" failed with error code 1

Do you know what am I missing? :?
Thanks
by sentinel
18 Apr 2018, 20:47
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: How tu acivate / use P54 - DMX plugin
Replies: 1
Views: 859

Re: How tu acivate / use P54 - DMX plugin

The official list of plugins is here.
The one you are interested in is under test, so you need to flash your module with a test binary.
You can also see output devices in the Device section, for example LCD.
by sentinel
07 Apr 2018, 17:49
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: loop over all plugins optimisation
Replies: 2
Views: 769

loop over all plugins optimisation

Hi, I was browsing the code in __Plugin.ino and in function PluginCall, when PLUGIN_WRITE is called, we loop over all plugins. The fist plugin which returns true, has executed the command. This means that: - a plugin cannot have the same command as another - we always loop over all plugins to find t...
by sentinel
30 Mar 2018, 21:33
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

Can you add a Github issue for this?
here is is: #1211 Plugin template file and hints on writing new plugins
by sentinel
27 Mar 2018, 17:14
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

And maybe we should just add some kind of template file for plugin/controller in the sourcecode, describing what should be where. This may be comment code, but it should turn up when searching for some keywords in the source. This is a very good idea. I made an attempt to create a plugin template f...
by sentinel
25 Mar 2018, 18:57
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Installing Plugins
Replies: 9
Views: 6080

Re: Installing Plugins

The Dallas plugin is included in ESPEasy. After you flash your module, take a look at the wiki to see how to configure the sensor.
by sentinel
25 Mar 2018, 18:03
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Using the Wemos D1 Mini
Replies: 3
Views: 922

Re: Using the Wemos D1 Mini

Hi, yes, you can. You need to download a driver first, in order for your module to be "recognised' when connected to your computer. Apart from the driver, this page has instructions to use arduino ide, if you want to try different programs too. After you install the driver, follow the instructions a...
by sentinel
25 Mar 2018, 17:49
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

Should we add a note in wiki in the plugin development page to indicate that plugins should not by default return success = true (if the plugin didn't do anything), since Rules, Timers and other plugins will be affected?
by sentinel
24 Mar 2018, 17:58
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Update for smaller displays
Replies: 5
Views: 1017

Re: Update for smaller displays

thanks for your quick reply!
I have done it: #1168
by sentinel
24 Mar 2018, 17:36
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Update for smaller displays
Replies: 5
Views: 1017

Re: Update for smaller displays

this is my first addition. I don't think I am doing it correctly... I don't want to destroy something. Can you please take a look and help:
https://github.com/letscontrolit/ESPEas ... 67/commits
by sentinel
24 Mar 2018, 16:17
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Update for smaller displays
Replies: 5
Views: 1017

Update for smaller displays

Hi, I have a proposal on the enhancement #1026 done some time ago: Can we replace part of the css in WebServer.ino with the following: "@media screen and (max-width: 780px) {" ".bodymenu{ margin-top: 11px; margin: 0px;}" ".headermenu{ position: relative; height: auto; float: left; width: 100%; paddi...
by sentinel
20 Mar 2018, 13:37
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: Time power on
Replies: 4
Views: 1212

Re: Time power on

Hi,
have you configured NTP (in the Advanced page) and are you getting the time correctly?
by sentinel
05 Mar 2018, 17:38
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

no, unfortunately the problem still exists. I tried with ESPEasy_mega-20180305.zip
by sentinel
03 Mar 2018, 22:39
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

did you reproduce it?
I'm trying to find out what goes wrong when the 7-segment is enabled. I'm slow :|
I can see that after I enable the device, when the code reaches the point to check if there are any timers active, it finds no timer active.
by sentinel
03 Mar 2018, 22:29
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: LCD plugin proposals
Replies: 8
Views: 1611

Re: LCD plugin proposals

I guess it should be possible to add " around the text. There is something silly in there to replace all spaces with ',' and only then start decoding it. Yes, " is also a good idea. You mean in the functions used to retrieve the host, port, uri, right? Just before the HTTP GET is constructed. I als...
by sentinel
03 Mar 2018, 10:55
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: LCD plugin proposals
Replies: 8
Views: 1611

Re: LCD plugin proposals

my preference would be to be able to enter ',' (it's one less character of the form '%xx' to know). Just thinking it's not right to make the assumption in the code that the last comma is always the third comma.
by sentinel
01 Mar 2018, 18:42
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: LCD plugin proposals
Replies: 8
Views: 1611

Re: LCD plugin proposals

I understand your point. Thanks!
by sentinel
27 Feb 2018, 10:46
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: LCD plugin proposals
Replies: 8
Views: 1611

Re: LCD plugin proposals

So is your proposal to have something like this: "LCD,1,1,text_with%2Ccomma". Isn't it simpler to look for the 3rd instance and display whatever is afterwards? so that the user always writes down the text to display. it's not logical to me to assume that the last comma will always be the third comma.
by sentinel
26 Feb 2018, 17:56
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: LCD plugin proposals
Replies: 8
Views: 1611

LCD plugin proposals

Hi, I have a couple of proposals for the LCD plugin: 1. I noticed that you cannot display the comma character ','. Or text which contains commas (eg. "text,with,commas") The software, when parsing the command, looks for the last comma and displays the text after it. In file _P012_LCD.ino, we can rep...
by sentinel
19 Feb 2018, 15:21
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

I have also tried the following rules: On System#Boot Do SendToHTTP 192.168.1.2,80,/control?cmd=lcd,1,1,booting EndOn On Clock#Time Do SendToHTTP 192.168.1.2,80,/control?cmd=lcd,2,2,--%systime%-- EndOn and the behaviour is the same: when the plugin is not enabled, both SendToHTTPs work. When it is e...
by sentinel
19 Feb 2018, 09:07
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

I am running: mega-20180209 (ESP_Easy_mega-20180209_test_ESP8266_1024.bin)
by sentinel
18 Feb 2018, 18:10
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

I think the problem is with the TM1637 plugin:
When I disable the plugin and reboot the device, both the timers and SendToHTTP work. When I enable it, both stop working. This happens with both my modules.
by sentinel
13 Feb 2018, 19:24
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

Hi, ok, I flashed my other module with this binary: ESP_Easy_mega-20180209_test_ESP8266_1024. The timers start and expire correctly, led flashes. I also added a SendToHTTP command when a timer expires. It also works! I am sending the http request to my laptop. I have apache and run wireshark so I se...
by sentinel
12 Feb 2018, 18:14
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

thanks guys. I tried it without space but it also doesn't work :(
After the module boots, I can see the following in the log:
5449 : ACT : timerSet,1,2
but there is no other similar log entry. And of course no led blinking :(
by sentinel
11 Feb 2018, 20:58
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

This also doesn't work. My Rules are: On System#Boot Do TimerSet,1, 2 EndOn On Rules#Timer=1 Do Gpio,2,1 TimerSet,2,4 EndOn //on Clock#Time do // SendToHTTP 192.168.1.9,80,/control?cmd=lcd,1,1,--%systime%-- //endon On Rules#Timer=2 Do Gpio,2,0 TimerSet,1,2 EndOn Take a look at the log: 5390 : EVENT:...
by sentinel
11 Feb 2018, 18:06
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

here is a screenshot of my rules. Do you need another tab?
by sentinel
11 Feb 2018, 17:48
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

I think the rule is never triggered. I started 2 timers: When timer-1 expires, I switch the on-board LED on. When timer-2 expires, I switch it off. Nothing happens.
by sentinel
11 Feb 2018, 17:22
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

no, I don't know, since what the rule contains is SendToHTTP, which also doesn't work.
by sentinel
11 Feb 2018, 16:32
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

There's nothing in the log. I don't know if the time is executed, because all I had was the SendToHTTP. Or did I not understand your question?
by sentinel
11 Feb 2018, 16:11
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

thanks for the reply. I tried with this: ESPEasy_mega-20180209 but it still doesn't work. And one more thing: When my Rules contain "on Clock#Time do" (to trigger sendToHTTP), I can see "ACT : SendToHTTP..." in the log. But when my Rules contain a timer, I don't see the timer expiring in the log (an...
by sentinel
11 Feb 2018, 10:28
Forum: ESP Easy: Hardware
Topic: Connecting a TM1637 4-Digit Display
Replies: 211
Views: 49377

Re: Connecting a TM1637 4-Digit Display

Hi papperone,

I have posted a problem I have with SendToHTTP in this thread. I am informing you as well, in case it relates to your build.

Thanks!
by sentinel
11 Feb 2018, 10:22
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

Hi guys, took me a while to reply. I think I found the problem. Let me give you some more information about my configuration: module-1: wemos d1 mini pro, running build 120 module-2: wemos d1 mini pro, running a custom build: ESPEasy-v2.0.0-dev12+P073.rar , which I found here: Connecting a TM1637 4-...
by sentinel
04 Jan 2018, 12:02
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

Thanks for the explanation and suggestions. I'll be away on a trip for 2 weeks. I'll try them out when I get back.
Do you know how could I somehow trace the http request message?
by sentinel
04 Jan 2018, 07:38
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

yes, the SendToHTTP is sent from the same unit. I have tried the SendToHTTP from another unit. It also doesn't work :(
When it comes to the command "lcd,2,1,hello world", I can only send it from the same unit.
by sentinel
03 Jan 2018, 21:19
Forum: ESP Easy: General Discussion
Topic: SendToHTTP not working
Replies: 52
Views: 11360

Re: SendToHTTP not working

I have tried a few things: if the command is "lcd,2,1,hello world" --> the display shows "hello world" if the command is "lcd,2,1,hello,world" --> the display shows "world" if the command is "lcd,2,1,hello,wo,r,l,d" --> the display shows "d" It seems that the software looks for the last comma and di...